Hirdetés

Csak spekuláció a KT600A - mondja a VIA

Az elmúlt napokban több internetes oldalon és fórumon jelentek meg olyan hírek, amelyek szerint a VIA rövidesen kiadja majd a kétcsatornás memóriavezérlővel ellátott KT600A lapkát. A tajvani cég bejelentésében cáfolta ezeket az információkat.

A német Hardtecs4u.com internetes oldalnak eljutatott válaszában a VIA kiemelte: "Reméljük, hogy a KT600 lesz az utolsó chipsetünk az AMD Athlon XP processzorokhoz és a K8T400M lesz az első lapka az Athlon 64 CPU-khoz. Továbbá nem hisszük, hogy a kétcsatornás memóriainterfész jelentős teljesítménynövekedést okozna, mivel az Athlon XP processzorok maximális sávszélessége 3,2 GB/s (200 MHz DDR/FSB 400), ami megegyezik a DDR400-as RAM-ok sávszélességével."

A Hardtecs4u.com munkatársainak véleménye ráadásul az, hogy egy kétcsatornás memóriavezérlőt tartalmazó platform kifejlesztésének költségei is tekintélyesek, nem lehet azokat "fél vállról venni". Ha pedig megvizsgáljuk a VIA KT600 teljesítményét, akkor talán tényleg jobb lenne a tajvani cég számára, ha már teljes mértékben az Athlon 64-gyel kompatibilis chipsetekre koncentrálna.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés