Csak két áruházból tölthető le a Cinebench R20

A Maxon befenyítette azokat a médiákat, amelyek kiadtak egy hordozható verziót az amúgy teljesen ingyenes tesztprogramból.

A Maxon nemrég adta ki a Cinebench nevű, népszerű CPU-s tesztprogram R20-as verzióját, amely elsőként a Microsoft Windows Store-on, illetve az Apple Mac App Store-on jelent meg. Ez a felhasználók egy részének nem tetszett, de több média is vette a fáradtságot, és készített egy hordozható verziót a csomagból, amelyet aztán letölthetővé tettek a saját weboldalukon. Ebből jellemzően nem szokott gond lenni egy teljesen ingyenes programnál, de ezúttal másképp alakult a történet.

A Maxon a fejlemények hatására megkért több népszerű médiát is, hogy töröljék a Cinebench R20 alkalmazást a letölthető tartalmaik közül. Ezzel önmagában még nem lett volna akkora probléma, de amolyan fenyítésképpen még belengették a jogi lépéseket is, ha a kérésüknek nem tesznek eleget.

Természetesen a szóban forgó újságok nem álltak ellen, így megtették, amit a Maxon kért. Ennek következtében a Cinebench R20 mostantól csak a Microsoft Windows Store-on, illetve az Apple Mac App Store-on érhető el.


[+]

A Maxon akciója természetesen nem tetszett a közösségnek, sem a média által kínált, hordozható Cinebench R20 verzió törlése, sem pedig a jogi lépésekkel való fenyegetés. Emiatt nagy kérdés, hogy mi volt a fenti lépés célja, hiszen a Cinebench népszerűsége a közösség megítélésétől függ, és általában a PC-s rajongói tábor az ilyen akciókat nem szereti, annyira nem, hogy képesek akár a bojkott mellett dönteni. Mindemellett a tuningosok öröme sem lehet felhőtlen, hiszen az említett réteg általában azt csinálja, hogy előre felmásolja a futtatandó alkalmazásokat egy adattárolóra, így nem kell a folyékony nitrogénnel hűtött gépnél a hálózati konfigurálással bíbelődni, hogy elérhető legyen a Windows Store, ahonnan bejelentkezés után majd le lehet tölteni ezt meg azt, jelen esetben a Cinebench R20-at. Inkább nem használják majd az utóbbi alkalmazást, és maradnak a régebbi R15-ös verziónál, amely teljesen offline kezelhető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés