Hirdetés

Csak egy helyet foglal a Galax új 1070-es kártyája

A világ első single-slot GTX 1070-es kártyájaként hirdeti az új GeForce GTX 1070 KATANA VGA-t a Galax

Nincs könnyű dolga annak, aki nem akar két, vagy akár három foglalatnyi helyet feláldozni egy felsőkategóriás grafikus kártya miatt: a sokat fogyasztó GPU-khoz 2-3 slotot letakaró hűtések tartoznak. Ehhez képest a Galax elkészült a tavaly prototípusként felvillantott, single-slot, GTX 1070-re épülő kártyájával, amely mindössze 16 mm vastag, ezzel pedig a cég állítása szerint a világ első ilyen terméke.


[+]

A GeForce GTX 1070 KATANA hűtését egy blower típusú ventilátorra, valamint egy vapor chamberre alapuló, rézből készült rendszer biztosítja, a komponensek pedig természetesen egyedi NYÁK-ra kerültek. Arról nincs információ, hogy a RazorX fantázianevű hűtőrendszer mennyire csendes, illetve mennyire bírja a tuningot.


[+]

Maga a GPU egyébként 1518/1708 MHz-es órajelekkel dolgozik, a kártyán pedig egy darab 8 tűs tápcsatlakozó és 8 GB GDDR5 memória van. A vékony kivitel értelemszerűen csökkentette a monitorkimenetek számára rendelkezésre álló helyet is, így csak egy DisplayPort 1.4, egy HDMI 2.0b és egy DL-DVI-D került rá.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Galax

Előzmények

Hirdetés