Computex 2017: a Cryorig standján tettünk látogatást

Az idei Computex kiállításra is vittek újdonságokat: prototípus processzorhűtőket, illetve a Taku monitorállvány-ITX-számítógépház hibridet.

A Cryorig processzorhűtői jól ismertek olvasóink azon táborának, akik minőségi, átgondolt koncepciójú, dizájnos alkatrészeket szánnak számítógépeikbe. 2013 óta van a cég jelen a piacon, a rendszeres kiállítók között tartjuk számon őket a Computexen. Két nagy témában állítottak ki idén: egyrészt a már említett processzorhűtőikkel, az újdonságaik prototípusait mutatták be, másrészt újfent, de kibővítve szerepel Taku projektjük a tavalyi bemutató után.

A hűtésekkel kezdve, a kiállított darabok a gyártó termékeit ismerőknek nem tűnnek újdonságnak, mert a formaterv a jelenleg kereskedelmi forgalomban lévő termékeiké, de mint a képen is jól kivehető: ezeken a hűtőkön a lamellázat rézből készült.


[+]

A kitűzött cél egyértelműen a hatékonyabb hűtési teljesítmény elérése, az anyagválasztás is ennek szól, azonban az alumíniumlamellákról váltás az új hűtők súlyában mindenképp megmutatkozik. A három kisebbik hűtőnél még azt mondhatjuk, hogy nem sajnálták belőle az anyagot, de a két nagyobb toronyhűtés már roppant nehéz ebben a formában, gépbe beépítve elengedhetetlen lenne a borda leszerelése szállításhoz, elkerülendő az alaplap vagy más komponens sérülését. Mindenesetre jelenleg még prototípusokról van szó, tehát a végleges termékek eltérhetnek majd.

A Taku projekt már tavaly is jelen volt a kiállításon, oldalunkon hírt is adtunk róla. A koncepció nem változott: igényesen kialakított fekvő ITX számítógépház és monitorállvány kombinációja, amelybe komoly konfiguráció építhető, mégis rendezett maradhat asztalunk, mivel munkánk végeztével a billentyűzet egy mozdulattal a gép alá tolható.

142 x 570 x 310 mm méretű, fiókos rendszerű házba egy ITX lap kerülhet maximálisan 48 mm magas processzorhűtéssel, memóriamodul 52 mm-ig szerelhető be, ezen kívül helyet szorítottak egy 3,5 és egy 2,5 hüvelykes meghajtónak, egy SFX/SFX-L tápegységnek, illetve egy riser kártyába tehető, dupla magas hűtésű videókártyának, ami 240 mm-ig fér be kialakított helyére. A rendszer szellőzéséről egy 92 mm-es, halk ventilátor gondoskodik.

Azért szerepel a Taku idén is a kiállításon, mert a tavalyi alapmodell színösszeállításán túl (ezüst burkolat, bükkszínű láb) újabbak is elérhetőek lettek (piros vagy kékesszürke borítás és alumínium vagy kékesszürke, esetleg bükkszínű láb), de először ezek a friss Kickstarter kampányban lesznek elérhetőek, amely május 29-től június 28-ig tart.


[+]

A kampány támogatói előreláthatólag  szeptembertől jutnak hozzá az általuk választott házhoz, illetve ha ezer fő feletti lenne közösségi finanszírozók száma, ajándékba megkapná minden résztvevő a gyártó C7-es ITX processzorhűtőjét is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés