Hirdetés

Begyorsulnak a Crucial M4-es SSD-k

A Crucial M4-es család SSD-i még tavasszal mutatkoztak be. A képességek tekintetében már alapból nem panaszkodhattak a tulajdonosok a termékekre, de a vállalat erre most rátesz egy lapáttal, ugyanis megjelent egy új 0009-es verziójú firmware, amit nagyon ajánlott telepíteni a CT064M4SSD2 (64 GB-os), a CT0128M4SSD2 (128 GB-os), a CT0256M4SSD2 (256 GB-os) és a CT0512M4SSD2 (512 GB-os) típusjelzésű modellekre.

A frissítés elsősorban teljesítménynövekedést hoz, mégpedig nagyjából 20%-os extra tempó nyerhető vele a szekvenciális olvasási sebesség területén. A The SSD Review ki is mérte a változásokat a 128 GB-os modellen, és igazolták a gyártó állításait, vagyis az új firmware mellett valóban érezhetően gyorsulnak előző bekezdésben felsorolt termékek.

A frissítés természetesen javításokat is tartalmaz, így AHCI módban növeli a kompatibilitást az új vezérlőhidakkal, illetve befoltoz pár hibát, ami hidegindítás után esetenként megakadályozta a bootolást. A 0009-es verziójú firmware telepítése tehát nagyon ajánlott azok számára, akik a fentebb felsorolt SSD-ket birtokolják. A javítás az adott termékhez az alábbi weboldalon érhető el. A letöltési linkek mellett egy nagyon részletes leírás is található a telepítés pontos menetéről.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés