Hirdetés

10 évesek a Corsair tápegységek: túl a 10 millió darabon és a 6,5 gigawatton

Tíz év telt el azóta, hogy a Corsair betette a lábát a tápegységek piacára, ahol azóta is folyamatosan jelen vannak, és ez idő alatt már tízmilliónál is több, a nevükkel fémjelzett tápegység talált gazdára. Ezzel kapcsolatban érdekes statisztikákat közölt a vállalat, ami jobban kifejezi, hogy ez milyen irdatlan mennyiség: az általuk eladott tápok összteljesítménye 6,5 gigawatt, ami fedezné három Nimitz osztályú repülőgép-hordozó energiaigényét, a kábeleik 45 000 km-es kombinált hossza elég lenne, hogy nyolcszor kihúzzák London és New York között, 27 millió kilogrammos össztömegük pedig négy darab Eiffel-toronynak, 113 darab New York-i Szabadságszobornak, vagy 10 000 ázsiai elefánténak felel meg. A teljes statisztika az alábbi infografikán tekinthető meg:


[+]

A vállalat tehát rögtön két mérföldkőhöz is megérkezett, aminek örömére prémium tápkábeleket dobnak piacra, illetve egy limitált darabszámú, speciális kiadású RM1000i tápot is forgalomba bocsátanak.


[+]

A tripla paracord bevonatú kábelek az RMi, RMx és SF sorozatú tápokhoz lesz elérhető egy- vagy kétszínű külsővel, Pro vagy Starter csomagban. A Pro csomagban egy 24 tűs, két darab EPS12V 4+4 tűs, két darab 4xSATA, és két darab 4xperiféria, valamint két-két dupla és szimpla PCIe 6+2 csatlakozóval ellátott kábel található. A Starter kiadásba a 24 tűs mellett egy darab EPS12V 4+4 tűs és két darab 2xPCI 6+2 tűs csatlakozóval szerelt kábel kerül.


[+]

A limitált kiadású, sorszámozott RM1000i tápegység alapjaiban véve, tehát elektronikában megegyezik a normál, 1000 watt összteljesítményű, 80 Plus Gold minősítésű, digitális úton vezérelhető RM1000i-vel. Házát viszont hófehérre fújták, 120 milliméteres ventilátorát lecserélték egy fehér LED-es légkavaróra, kábelei pedig az előbb kivesézett prémium kategóriából kerülnek ki, természetesen fehérben.


[+]

Az RM1000i Special Edition már elérhető, az ára 200 dollár, de mindössze 100 darab készül belőle, így nem kis szerencse kell hozzá, hogy valaki megszerezze. A kábelek december folyamán kerülnek a boltokba, ennek ára egyelőre nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés