Hirdetés

Corsair Neutron NX500 SSD-k a PCIe foglalat erejével

PCI Express foglalatba illeszkedik a Corsair NVMe SSD-je, ami ezúttal nem csak egy szimpla egy M.2-es átalakító.

A Corsair tovább bővíti NVMe kompatibilis SSD portfólióját, amelyet még tavaly kezdtek meg az M.2 foglalatos Force MP500-as modellekkel, most viszont egy hagyományos PCIe foglalatba illeszthető szériát tettek elérhetővé. A Neutron NX500 érkezéséről már lehetett hallani itt-ott, de csak most került a boltokba az egyelőre két tagot számláló sorozat, melyet csak a kapacitás (400 illetve 800 GB) különböztet meg egymásból.


[+]

Ebből is látható, hogy nem az egyszerűbb, sokak által járt utat választotta a cég, azaz nem egy M.2 foglalatot tartalmazó PCIe foglalatos kártyát készítettek, hanem az alapoktól kezdve terveztek egy új modellszériát. Kapacitástól függetlenül a PCIe x4 foglalatba illeszkedő Neutron NX500 lineáris olvasási és írási sebessége 3000/2400 MB/s, véletlenszerű olvasási és írási műveletek esetében pedig 300 000/270 000 IOPS, strapabírásuk pedig 698 TBW.


[+]

Bár a Corsair közelebbi technikai paramétereket nem árult el az MLC típusú flash memóriákkal és a vezérlővel kapcsolatosan, biztosra lehet tudni, hogy a szénszálas mintázatú, hűtésként is szolgáló burkolat alatt a Toshiba 15 nm-es MLC NAND flash lapkái és a Phison E7 vezérlő dolgozik némi DDR3 gyorsítótár társaságában. Ez utóbbi téren tehát nagyon hasonlít az említett MP500-as SSD-khez, de a teljesítmény ez esetben magasabb szintet képes megütni.

Az 5 év garanciával megvásárolható 400 és 800 GB-os Corsair Neutron NX500-ért tárkapacitástól függően 320 vagy 650 dollárt kell fizetni. Akinek ez kevés, az megvárhatja az 1,6 TB-os kiadást, ami elméletileg a hónap folyamán érkezik, de ennek áráról egyelőre nincs információnk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés