Hirdetés

Megszaporodott a Corsair M75 sorozatú egereinek száma

Két típus mutatkozott be, amik moduláris oldalgombokkal és RGB-vel egészítik ki az eddigi receptet, de mégsincs kedvünk vígadni.

A Corsair két új modellel bővítette M75 szériás egereinek portfólióját, ám kissé érthetetlen módon az első, 60 grammot nyomó jószágot most lényegesen nehezebbek követik a sorban.


[+]

A vezetékes kivitelű jövevényt szimplán M75 névre keresztelték, és látszólag megtartotta a korábbról ismert, viszonylag egyedi vonalvezetést, illetve a 128 x 65 x 41,6 mm-es méreteket, azonban jelentősen meghízott, hiszen 74 grammos tömeggel rendelkezik. Szerencsére van egy kis öröm az ürömben, mivel a szimmetrikus rágcsáló immár ténylegesen kétkezes eszköz, és ezt olyan (mágnesesen rögzülő) oldalgomb dizájnnal érték el, amilyennel anno a Logitech G PRO Wirelessnél szembesülhettünk. Azt egyelőre nem tudni, hogy e gombokat mindkét oldalt lehet-e egyszerre használni, az ellenben bizonyos, hogy a kontaktfelületeiket sima takarólapra cserélhetjük, ha nem volna rájuk szükségünk.


[+]

A rugós előfeszítésű főklikkek alatt "100 millió kattintásos" optomechanikus kapcsolók találhatók, míg az érzékelő szerepét a gyártónál megszokott, 26 000 cpi-ig skálázódó, 650 ips-os/50 g-s Marksman 26K egység (PixArt PAW 3393) tölti be. "Fejlesztés" az elődhöz képest, hogy az iCUE szoftverrel címezhető RGB világítás is tiszteletét teszi a képletben, mégpedig két, tenyértámasz mentén az alsó peremre félkörívesen felfutó fénycsík és egy annak tövében megtelepedett, vitrolás logó formájában. A polling rate plafonja 8000 Hz-re emelkedett, és az apparátus hasán a cpi-váltó szolgál társaságul a cpi-deviációt csökkentő szenzorgyűrűvel megtoldott, virgin grade PTFE tappancsoknak. A vételár a specifikációk tükrében erősen megmosolyogtató, ugyanis a termék dobozára 90 eurós árcédulát ragasztottak.


[+]

A másik újonc a feketében vagy fehérben választható M75 Wireless, ami 1000 Hz-es USB rátával dolgozó, 2,4 GHz-es Slipstream rádióval, Bluetooth-szal vagy USB Type-C/Type-A kábellel párosítható a célgéphez. A kurzorterelő lényegi jellemzői megegyeznek a fentebb leírtakkal, ugyanakkor a tömeg még tovább gyarapodott, és a 89 grammal elérte a nehézsúly alsó határát, amely tény a naptárat, valamint a célközönséget nézve szinte a felfoghatatlan kategóriát súrolja.


[+]

A beépített akkumulátor a kapcsolat fajtájától függően 105-210 órára elegendő kakaót tárol (ez deaktivált LED-ekkel értendő), miközben csurig "tankolása" körülbelül 95 percet vesz igénybe, és alul egy rekeszt alakítottak ki a vevőegység részére. A cég webshopjában 2 éves garanciával már kosárba tehető ketyere 130 eurót kóstál, ami rendkívül sok pénznek számít azért, amit kapunk.


[+]

Előzmények

Hirdetés