Hirdetés

Elkészült az olcsó Corsair Hydro H40, és megújult a H70 vízhűtés

A gyártó szűkszavú közleményben tudatta a sajtóval, hogy készre szerelt, feltöltést, utántöltést, és egyéb gondozást nem igénylő Corsair Hydro vízhűtők családja két új taggal fog bővülni a jövőben, melyekről hiányozni fog a ventilátorok profilját szabályozó gomb.

A jelenleg kapható Hydro H60 és H80 közé egy régi-új típus érkezik H70 CORE névvel. A névválasztás nem véletlen, hiszen látszólag egy az egyben a már nem forgalmazott H70 reinkarnációjáról van szó, de lényegében egy hibrid megoldást kapunk: a pumpa és a csövek a régi H70-ről származnak, de a hőleadó radiátor viszont a kínálatban feljebb elhelyezkedő H80-asé, aminek vastagsága 38 mm, szemben a régi modell 50 mm-ével.

A szetthez viszont nem jár egyetlen ventilátor sem. E döntés hátterében az áll, hogy a H70-es nem a kínálat legalján helyezkedik el, ezen a szinten a vásárlók legnagyobb hányada pedig már nem a gyári ventilátort használja, hanem valamilyen egyedi megoldást – függően attól, hogy a halk működést vagy a nagy teljesítményt helyezik előtérbe.

Az H70 CORE mellett a másik újdonság az abszolút belépő szintet képviselő H40-es, amin a H70-eséhez hasonló pumpa van, viszont réz helyett alumíniumból készült blokk lapul alatta. A radiátor látszólag megegyezik a H60-as modellével, azaz 25 mm vastag, de a vízcsövek a megszokott flexibilis gégecsövek helyett sima gumicsövek. Ehhez a modellhez viszont egy 120 mm átmérőjű ventilátor jár alapból, így erről nem a vásárlónak kell gondoskodnia, mint a H70 CORE esetében.

Az új Corsair Hydro hűtők még ebben a hónapban piacra kerülnek 49 (H40) és 89 dolláros (H70 CORE) végfelhasználói áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés