Hirdetés

Corsair Force LS SSD-k: megfizethetőbb alternatíva

A Corsair bejelentette a Force LS szériába tartozó SSD-k érkezését, melyek a jól megszokott 2,5"-es méterben érkeznek, 7 mm-es vastagsággal és 6 Gbps-os SATA csatolófelülettel. A Toshiba 19 nm-es MLC NAND flashmemóriákra épített tárolók 60, 120 és 240 GB-os kapacitással lesznek elérhetők. A vezérlést a Phison chipje látja majd el, mely támogatja az olyan szolgáltatásokat, mint a TRIM, a SMART és a background garbage collection.


[+]

A teljesítményre vonatkozóan a gyártó nem volt túl bőbeszédű, 560 MB/s maximális lineáris olvasási és 535 MB/s lineáris írási sebességet adott meg, ám a 4 kB-os blokkokra vonatkozó véletlenszerű műveletekkel kapcsolatos adatokat már nem közölték. Minden bizonnyal ezen a téren a Force LS nem muzsikál olyan fényesen, mint társai, de ez nem csoda, hiszen a gyártó ezt a sorozatot amolyan megfizethető "upgradenek" szánja notebookokba és asztali PC-kbe, nem pedig csúcskategóriás megoldásként hirdeti.

Ennek megfelelően az árak a következőképpen alakulnak a tárkapacitás függvényében: a 60 GB-os modellért 70 dollárt kérnek, a 120 GB-os 110 dolláros árcédulát kapott, míg a 240 GB-os Force LS-ért már 200 dollárt kell kifizetni. A garancia 3 év.

Előzmények

Hirdetés