Hirdetés

Core i3-as CPU költözik az új Mobii gépbe

A Point of View egykoron a grafikus kártyák piacán kereste a kenyerét, mára azonban alaposan kibővült a cég termékportfóliója, így a GeForce VGA-k már csak egy kis szeletét képezik a kínálatnak. A gyártó gyorsan felismerte a mobil és a kisméretű számítógépek piacában rejlő lehetőséget, és megtették a szükséges lépéseket. Ennek az eredménye a Mobii márkanév, a termékcsaládba tartozó mini-PC-k most egy Core i3-as rendszerrel egészülnek ki.

Az egyszerűen csak Mobii Core i3 miniPC-nek nevezett gép az Intel Clarkdale kódnevű, Core i3-530 jelzésű processzorára épül, mely 2,93 GHz-es órajelen üzemel. Az alaplapi lapkakészlet szerepét a H57-es vezérlő látja el, így a processzorba integrált HD Graphics IGP felel majd a grafikai számításokért. Az utóbbi megoldás DVI és HDMI kimenettel rendelkezik, és támogatja a DirectX 10-es API-t, valamint képes a HD videók gyorsítására is. A rendszermemória 2 vagy 4 GB kapacitású lehet, és DDR3 szabványú modulokon alapul.

Point of View Mobii Core i3 miniPC
Point of View Mobii Core i3 miniPC

A 250 wattos tápegységgel felvértezett, 330 x 220 x 129 mm kiterjedésű házban az adatok tárolását egy 320 vagy egy 500 GB-os merevlemez intézi, míg az archiválásról egy DVD-író gondoskodik. A rendszer hangzásvilágáért egy nyolccsatornás, Realtek ALC889 jelzésű audiokodek felel, a kommunikációs lehetőségeket pedig a Gigabit Ethernet vezérlő biztosítja. A kimeneti interfészek szerepét hat darab USB 2.0, egy eSATA és egy SPDIF port tölti be.

A Mobii Core i3 miniPC természetesen igény szerint bővíthető, így bármilyen LGA1156-os tokozású processzort bele lehet pattintani, emellett a rendszermemória mérete akár 8 GB is lehet. Az integrált grafikus vezérlő is kiváltható egy PCI Express x16 foglalatba illeszthető grafikus kártyával. A Windows 7 Home Premium operációs rendszerrel érkező számítógép forgalmazása még márciusban megkezdődik, az ajánlott fogyasztói árról azonban nem nyilatkozott a gyártó.

Előzmények

Hirdetés