Hirdetés

Core 2 processzorok 20 W alatti TDP-vel

Minden különösebb előzetes beharangozó nélkül két új mobil processzor jelent meg nemrégiben az Intel termékpalettáján – tudta meg a Laptop Logic weboldal. Az újdonságok a tavaly nyáron debütált Core 2 Duo család első kis fogyasztású példányai, egyben a jelenlegi kínálat legétvágytalanabb tagjainak is tekinthetők. A Core 2 Duo L7400 és L7200 típusú mobil CPU-knál csak az ultraalacsony feszültségű Core Solo modellek energiatakarékosabbak, ugyanakkor azok csak egy processzormagot és kevesebb másodszintű gyorsítótárat tartalmaznak.

A két új típus a gyártó adatlapja szerint rendre 1,5 és 1,33 GHz-es órajelen jár, 667 MHz-es rendszerbuszon csatlakozik az északi hídhoz, és 4 megabájtnyi megosztott másodszintű gyorsítótárat tartalmaz. Az újdonságok legfontosabb (és egyetlen) vívmánya mindazonáltal abban rejlik, hogy a CPU-k fogyasztási-hődisszipációs mutatóját (TDP) a mobil Core 2 Duo típusok 34 wattos értékéről sikerült a felére, 17 wattra leszorítania a gyártónak.

A mobilitásra fő hangsúlyt helyező ultrahordozható notebookok, illetve szubnoteszek szegmensében a Core 2 Duo L7400 és L7200 típusok feltűnése új távlatokat nyithat meg a gyártók előtt. Így mostantól ezek a gépek is kiaknázhatják a két processzormagban rejlő számítási kapacitást anélkül, hogy lényegesen csökkenne az akkumulátoros üzemidő, valamint a nagyobb teljesítménnyel együtt járó hőfejlődés kényelmetlenné tenné a számítógép használatát.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés