Hirdetés

Új Core 2 processzor tűnt fel Japánban

Szokatlanul csendben jelent meg a legújabb Intel processzor, mely a Core 2 Quad Q9505 nevet kapta. A termék Japánban tűnt fel először, de az információk szerint heteken belül eljut a legtöbb országba. A Santa Clara-i óriáscég sajnos semmiféle hírverést nem szervezett neki, ami valószínűleg annak köszönhető, hogy a következő héten startoló Lynnfield magos modellekre koncentrál a vállalat.


Forrás: Akiba PC

Az új, LGA1156-os foglalatba illő processzoroktól eltekintve érdemes odafigyelni a friss versenyzőre, hiszen a rendkívül népszerű LGA775-ös tokozással érkezik, és a többség számára bőven elegendő teljesítményt ígér. A két darab, 45 nm-es technológiával gyártott Wolfdale lapkára épülő négymagos termék 2,83 GHz-es órajelen működik, 1333 MHz-es effektív buszsebesség és 95 wattos TDP fogyasztás mellett. A két chip egyenként 3 MB-os másodszintű gyorsítótárral rendelkezik, és támogatja az Intel virtualizációs technológiáját, ami majd jól jön a Microsoft Windows 7-nél, amennyiben a felhasználó el akarja érni a Windows XP módot.


Forrás: Akiba PC

A processzornak minden bizonnyal lesz egy Q9505S jelzésű verziója is, amelyik annyiban különbözik az eredeti modelltől, hogy a TDP fogyasztása 65 wattos lesz. A Core 2 Quad Q9505 listaáráról nincs hivatalos információ, de a kereskedők szerint 240 dollár körül lesz, az alacsony fogyasztású verzióért pedig minden bizonnyal 300 dollárt kér majd az Intel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés