Hirdetés

Computex L!VE: a Pretec sushi nem felejt

A ma hajnali tajpeji földrengés sem izgatott fel bennünket annyira, mint az idén 12 éves Pretec standján kiállított Cu-Flash technológiájú USB-s drive-ok. Maga a technológia valóban figyelemre méltó: a Cu-Flash segítségével a hagyományos pendrive-oknál tízszer kisebb méretű adattároló kütyük készíthetők. A kapacitás ugyan még nem éri el a pendrive-ok jelenleg 8 GB-os rekordját – melyet szintén a Pretec tart –, ma még csak 512 MB-os és 1 GB-os változatok érhetők el, az apró méret kárpótol ezért.

De a lényeg a forma. A Pretecnek sikerült az európai jóízlés territóriumán kívül eső külsőbe csomagolni az apró, még egy USB-csatlakozónál is kisebb, mégis USB-aljzatba dugható adattárolókat. A cucc hordható nyakláncon, lehet kulcstartó vagy fülbevaló dísze (jobb oldali fotó), de létezik belőle műanyag sushibőrbe húzott verzió is (bal oldali kép). A cég szerint nagy divat lesz a Cu-Flash, még – mint hitetlenkedésünkre válaszul állították – Európában is.

Mi azt gondoljuk, hogy a 12 GB kapacitású, nagy sebességű Compact Flash memóriakártyának, melyet a standon szintén láthattunk, nagyobb esélye van erre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés