Hirdetés

Computex 2019: a VivoBook sorozatba is megérkezett a ScreenPad

Az ASUS bejelentette, hogy a ZenBook Pro után néhány olcsóbb modell is megkapja a kijelzőként is működő touchpadet, méghozzá továbbfejlesztett formában.

Az ASUS a Computexen tartott sajtótájékoztatója alkalmával bemutatta a VivoBook S14 és S15 legújabb verzióit, amelyek legnagyobb érdekessége a hagyományos touchpad helyére épített 5,65 hüvelykes, 2160x1080 pixel felbontású Super IPS érintőkijelző. A ScreenPad 2 előző generációját már alaposan megvizsgáltuk a ZenBook Pro modellben, a továbbfejlesztett kiadás pedig több ponton is fejlődött az elődhöz képest.

ASUS VivoBook S15
ASUS VivoBook S15 [+]

Javítottak például az energiahatékonyságon, az új variáns a gyártó állítása szerint 2,5-szer kevesebb energiával is beéri, mint az eredeti ScreenPad. A rajta futó ScreenXpert szoftver az okostelefonokon szolgálatot teljesítő operációs rendszerekhez hasonló kezelőfelületet kapott, a funkciók pedig négyzetrácsban elhelyezett ikonokon keresztül érhetők el. Ezek egyike a QuickKey, amiben egy érintéssel előidézhetjük a legfontosabb billentyűkombinációkat, mint például a másolás és a beillesztés. Emellett lehetőségünk van dokumentumok aláírására, valamint virtuális numerikus pad használatára. A ScreenPaden keresztül vezérelhetjük a Spotify zenelejátszót, de akár másodlagos megjelenítőként is használhatjuk azt, annak minden előnyével együtt.

ASUS VivoBook S15
ASUS VivoBook S15 [+]

Az elsődleges monitor egyébként mérettől függően Full HD felbontású, négy oldalán mindössze 5,2 mm vastag kávákat találunk, ez 88%-os kijelző-előlap arányt eredményez. A megjelenítő úgynevezett ErgoLift zsanéron keresztül csatlakozik a notebook alsó részéhez, ami nyitáskor 3,5 fokos szögbe emeli a billentyűzetet. A klaviatúra alatt a legerősebb kiépítés esetében egy négymagos Intel Core i7-8565U teljesít szolgálatot legfeljebb 16 GB memória és egy NVIDIA GeForce MX250 grafikus vezérlő társaságában. Az adatokat maximum 1 TB kapacitású SSD-n tárolhatjuk, a vezeték nélküli hálózatokra történő csatlakozásban pedig a beépített Wi-Fi 6 modul lesz segítségünkre. Bár a szériára nem jellemző az ujjlenyomat-olvasó megléte, egy infravörös kamerát azért kapunk, ezzel is felgyorsítva a bejelentkezés folyamatát.

ASUS VivoBook S15
ASUS VivoBook S15 [+]

A Harman Kardon által fémjelzett hangszórókkal szerelt új ASUS VivoBook S14 és S15 modellek négy színben; ezüstben, sötétszürkében, kékben, rózsaszínben és zöldben lesznek elérhetők, egyelőre ismeretlen áron és időpontban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés