Hirdetés

Computex 2023: kábelmentes ventilátorok a Seasonicnál

Az ATX 3.0 szabványú tápegységek mellett a Magflow ventilátorok adják az idei végfelhasználói portfólió gerincét.

Az ATX 3.0 és PCIe 5.0 specifikációk természetesen nem hagyták érintetlenül a Seasonic termékeit sem, a Focus, Vertex és Prime család is olyan tagból áll már, amelyek teljes mértékben kompatibilisek ezekkel. Ez természetesen a 12VHPWR csatlakozó megjelenését is jelenti. A moduláris kábelezés a felsőbb kategóriában magától értetődik, ahogy a 80 PLUS Platinum és Titanium szabványnak megfelelő hatásfokok is.


[+]

A kötelező gyakorlatnak tekinthető tápoknál azonban érdekesebbnek éreztük a MagFlow ventilátorokat, melyek az idei Computexen megfigyelhető egyik trendbe illeszkednek, és leszámolnak az egyre szaporodó számú légkavarók miatt folyamatosan növekedő kábeldzsungellel. Ezt mágnesekre és pogo pines csatlakozókra támaszkodva teszik, egy sorozat MagFlow ventilátornál ugyanis elég csak az első példányt csatlakoztatni az alaplaphoz, a többi pedig szép sorban rögzíthető e mellé úgy, hogy a tápellátást és a különböző adatokat (ARGB világítás vezérlése, fordulatszám, PWM jel) a nyolc darab rugós érintkező viszi át.


[+]

A MagFlow modellek, melyek világítással és anélkül is elérhetőek, már itthon is a boltokban vannak, tehát nem Computexre tervezett újdonságokról van szó. Áruk meglehetősen borsos, egy hármas szett 35-40 000 forintba kerül. Fordulatszámuk 600-2000 rpm között változhat, maximális zajszintjük 33,8 dB.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés