Hirdetés

Computex 2023: DDR5-8000 fölé gyorsul az új Dominator RAM család

A Titanium verzió ráadásul átalakítható hűtőbordázattal rendelkezik, így kinézete is testre szabható.

A DDR5 Dominator memória egy új változatával is találkoztunk a Corsairnél, mely a divatnak megfelelően DDR5-8000+-os specifikációkkal és 24 GB-os mérettel rendelkezett. A modul tudását a cég képviselője egy olyan Core i9-13900K-ra épülő rendszerben demonstrálta, melyben a RAM-ot CL40-52-52-115-ös időzítésekkel és 1,45 voltos tápfeszültséggel egészen DDR5-8266-os sebességig tudták gyorsítani. Ezzel kapcsolatban elhangzott egyébként, hogy a szűk keresztmetszet nem is a memória, hanem a CPU-ba került vezérlő – százas nagyságrendben kellett tesztelni processzort ahhoz, hogy a kiállított gépet összerakhassák. A helyzet a várakozások szerint a 14. generációs CPU-k érkezésével javulhat majd, ezekkel kapcsolatban több más memóriagyártó is igen pozitívan nyilatkozott.


[+]

A stand másik memóriához kapcsolódó érdekessége a DDR5 Dominator Titanium termékcsalád cserélhető hűtése. Nincs másról szó, mint egy csavarokkal rögzíthető, így le is szerelhető bordázatról, melynek cseréjével átszabhatjuk a modul külsejét: lehetnek rajta nagyobb lemezek, RGB világítás, stb.


[+]

Az új Dominator Titanium modulok júliusban érkeznek a piacra, a csúcsot egy 4x48-as kiszerelésű 192 GB-os szett jelenti majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés