Hirdetés

Computex 2023: megmozdul a szék

A Cooler Master Motion 1 egy haptikus visszajelzést kínáló fotel vastag pénztárcájú játékosoknak.

Júliusban érkezik és 2300 dolláros ajánlott fogyasztói áron kerülhet majd boltokban a Cooler Master Motion 1 széke, amelyet a D-Boxszal közösen fejlesztettek ki, és elsősorban játékosoknak szánják, de igazából filmnézés közben is bevethető az élmény elmélyítésére.

[+]

Az alapvetően kényelmes, viszont nem igazán jól állítható (magasságban csupán 5 cm, háttámla dőlésében csak 30 foknyi szabadságot kapunk) fotel fej- és derékpárnája mágneses rögzítésű, így gyakorlatilag teljesen szabadon tudjuk elhelyezni őket a háttámlán.


[+]

A rendszer lelke és fő érdekessége azonban az alsó részen látható vaskos doboz, amelybe kifejezetten erős vibramotorok kerültek – ezek segítségével pedig a játékok és filmek során a szék a képernyőn látottaknak megfelelően rezeg és rángatózik alattunk (a rendszer teherbírása 120 kg). Olyan jellegű élményre ne számítsunk, mint amit egy rendes szimulátorban kapunk, de mondjuk a robbanások vagy a T-Rex lépései azért kapnak egy kellemes fizikai aláfestést. A maximális élményhez egyébként érdemes a Motion 1-et kemény padlón használni, és a kerekeket is rögzíteni a rajtuk található fékekkel. További bónusz funkció, az elmaradhatatlan ARGB világítás a vibrabox alsó részén, amelyet a MasterPlus+ szoftverből lehet vezérelni.

Előzmények

Hirdetés