Hirdetés

Computex 2021: kiderültek a részletek a Gigabyte 4K-s csúcskijelzőjéről

Az OLED technológiára építkező, 120 Hz-es góliátnak már csak az anyagi vonzata kérdéses.

Nemrégiben már pedzegettük, hogy a Gigabyte a 4K-s monitorok közé egy igen terebélyes darabot készül bedobni, ám akkor még az elnevezésen kívül meglehetősen kevés specifikációt ismertünk. Természetesen az Aorus FO48U-ról van szó, s ez az áldatlan állapot azóta megváltozott, így mindenki kielégítheti az információéhségét.


[+]

Lássuk akkor az alapokat; a 47,53 hüvelykes, 10 bites OLED panel 3840x2160 pixelt varázsol elénk natívan 135 000:1 statikus kontrasztarány, 120 Hz-es képfrissítési ráta (konzol módban is), AMD FreeSync Premium támogatás és 1 ezredmásodperces GtG válaszidő kíséretében. A megjeleníthető színek száma 1,07 milliárd, míg az sRGB/DCI-P3 színterek 130, illetve 98 százalékban kerülnek lefedésre, továbbá a betekintési szögek tekintetében a szokásos 178 fokot kapjuk mind horizontálisan, mindpedig vertikálisan.


[+]

Az OSD menüben megvannak a megszokott játékos funkciók (például célkereszt kivetítése, időzítő, számláló stb.), de a PiP/PbP sem hiányzik a repertoárból. A színeket hat tengely mentén szabályozhatjuk, ráadásul az Aorus OSD Sidekick révén a periféria beállításaival történő babrálás nincs a fizikai gombokra korlátozva, hanem megtehetjük ezt a billentyűzetünkkel és egerünkkel is, s ha ez nem volna elegendő, a Dashboard segítségével közvetlenül a képernyőre írathatjuk ki a gépünk különféle adatait (hőmérsékletek, órajelek, memóriahasználat, cpi, stb.) monitorozási célzattal. Az ajánlat részét képezi még egy KVM switch, aminek – az óriási képátló miatt – könnyen megeshet, hogy hasznát vesszük majd.


[+]

A csatlakozópanelen egy DSC-s DisplayPort 1.4, valamint két HDMI 2.1 bemenet található a két USB 3.0 és a DisplayPort alt módos USB Type-C aljzaton, továbbá a két 3,5 mm-es jacken felül. Annyira nem meglepő, hogy ezzel a gigantikus mérettel a talp fixált, ellenben a VESA rögzítőpont természetesen megvan (ezúttal 300 x 300 mm-es furatok képében), de az integrált hangszórók is már-már televíziós zöngéket ütnek meg, ugyanis a 15 wattos sztereó sugárzókat egy 20 wattos mélynyomó egészíti ki. A fogyasztás kikapcsolva 0,3, míg energiatakarékos üzemmódban 0,5 watt, viszont a bestia éhsége 325 wattban tetőzik. A távirányítóval érkező modell pontos vételárát egyelőre még nem tudni, de hogy nem aprópénzről lesz szó, az biztos.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés