Hirdetés

Computex 2019: kis VGA-k a Zotactól

Az egyre nagyobbra hízó VGA-k mellett üdítő volt látni, hogy a Zotac a méretcsökkentéssel is próbálkozik.

Bár a cég standjáról természetesen nem hiányoztak az óriásira növelt, világító VGA-k sem, de a két legérdekesebb újdonság mégis ellenkező előjelű méretével hívta fel magára a figyelmet. Ezek közül az első egy alacsony profilú GeForce GTX 1650, amely ugye 75 wattnál kisebb TDP-vel rendelkezik, tehát nem szükséges hozzá extra PCI Express tápcsatlakozó sem. Ez, és persze a mérete ideálissá teszi apró, rosszul szellőző házakhoz.


[+]

A másik érdekesség egy GeForce RTX 2080 Ti, egész pontosan a Zotac Gaming RTX 2080 Ti ArcticStorm, amely ugyan nem félmagas VGA, viszont elég neki egyetlen PCI Express hely, nem fed le még 1-2 másikat a gépben. Ez persze csak úgy lehetséges, hogy ventilátorok helyett vízhűtés kerül a kártyára, illetve lemondunk néhány kivezetésről. Utóbbi itt azt jelenti, hogy két DisplayPort, egy HDMI és egy Type-C konnektor került a kártyára, ami azért még bőven elegendő a legtöbb felhasználónak.


[+]

A két újdonság közül a Zotac Gaming GeForce GTX 1650 Low Profile hamarosan érkezik, de árát nem árulták el – az ArcticStorm forgalomba hozataláról azonban még nem hoztak döntést, de az biztos, hogy nem lesz olcsó, 1600 dollár körüli szintre számíthatunk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés