Hirdetés

Computex 2019: gamer noteszgépek MSI módra

A sárkányos cég már elkészült a Titan sorozat legújabb tagjával és a GE65 Raider frissítésével is.

Az MSI számára alapvető fontosságúak a gamer notebookok, és azon belül is a csúcsot jelentő Titan széria – a standon elsőként tehát a GT76 Titant állították ki, amely a sorozattól megszokott módon egy böszme nagy Desktop Replacement notebook, 17,3 hüvelykes kijelzővel, GeForce RTX 2080-nal, és – nem csalás, nem ámítás– egy asztali Core i9-9900K processzorral. Ez a cég állítása szerint a négy ventilátorral és a 11 (!) darab hővezető csővel üzemelő hűtésnek köszönhetően az 5 GHz-es határon tud majd dolgozni.


[+]

A memória – csúcskiépítésről beszélünk – 128 GB lehet, az energiaellátásról pedig két darab 240 wattos tápegység gondoskodik. Ez utóbbiak nem a gép hátuljába, hanem egy kis „közösítő” dobozba vannak bekötve, és ez csatlakozik a GT76 oldalához. Nem a legjobb ötlet, hiszen egy újabb otthon hagyható komponenst kapunk.


[+]

Bár böszme nagynak neveztük, a Titan sorozatot ismerők számára mégis kicsinek tűnhet a gép, és valóban: a korábban megszokottakhoz képest még egész visszafogott is lett a GT76, mégpedig elsősorban azért, mert történt egy visszalépés: mechanikus helyett egy jóval laposabb, membrános billentyűzetet kapunk, a cég képviselőjének megjegyzése szerint főleg azért, mert a hűtést fontosabbnak gondolták, mint az általában amúgy is rendes billentyűzettel helyettesített klaviatúra megtartását. Elfogadható érv, de jegyezzük meg, hogy a gombonként testre szabható RGB azért megmaradt. Az említésre méltó extrák között találunk 2,5 gigabites Ethernet portot, Wi-Fi 6-ot, valamint Thunderbolt 3-at.

Az előzőekben említettük már a kijelzőt, amelynél két opció áll rendelkezésre: kérhetünk UHD panelt 60 Hz-es frissítéssel, illetve Full HD-t 144 Hz-cel. Érdekes módon a 240 Hz egyelőre kimaradt, viszont cserébe vékony keret fogja körbe a megjelenítőt, némileg csökkentve a notebook méreteit.

Ami az elérhetőséget és az árat illeti, az előbbire valamikor a nyár közepe táján lehet számítani, az utóbbinál pedig 3600 dollárról indul a számláló, és egészen 5000 dollárig tart.


[+]

A másik újdonság a GE65 Raider, ami valójában a januári GE65 frissített változata – a vékony, Core i9-9880H-val is rendelhető gép körülbelül 2,1 kg tömegű, a grafikus vezérlő pedig GeForce RTX 2060 vagy 2070 közül választható ki. Vékony, RGB fényekkel bőven ellátott háza jórészt alumíniumból áll, 15,6 hüvelykes kijelzője pedig Full HD felbontású és opcionálisan 240 Hz-es frissítésre képes. Erről a notebookról az árat illetően még nincsenek információk, és érkezése is csak később, a harmadik negyedévben várható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés