Hirdetés

Computex 2018: notebookpáros a ROG-tól

A profi játékosoknak szánt ROG Strix sorozatba érkező kettős 144 Hz-es panelt és i7-8750H CPU-t kaphat.

ROG Strix Scar II és ROG Strix Hero II – ezekre a nevekre hallgatnak az ASUS frissített gamer notebookjai, amelyek egymás testvéreinek is tekinthetőek, csak éppen a Scar II a MOBA, a Hero II pedig az FPS játékokat kedvelőknek készült.


[+]

Ami közös bennük, az a forma, az Intel Core i7-8750H vagy i5-8300H processzoropciók, a 15,6”-es, 3 ms-os késleltetésű és 144 Hz-es frissítési frekvenciát kínáló Full HD kijelző, az RGB világítású billentyűzet és a szintén RGB-s „díszcsík” a ház elején.


[+]

Amiben viszont különböznek, az a billentyűzeten külön színezést kapott gombcsoport: a Scarnál a WASD, a Heronál QWER csoport az, ami világosabb színezetet kapott, de a GPU-kban is van eltérés, hiszen az előbbi noteszgépbe GeForce GTX 1060 vagy 1070 Max-Q, az utóbbiba viszont csak 1060 Max-Q választható. Eltérés van a külsőben is, legalábbis a mintát illetően, a Scar II inkább cyberpunk, a Hero II inkább terepmintás burkolatot kapott. A Hero kettő esetében egyébként egy olcsóbb kijelzőopció is rendelkezésre áll, ha nem éreznénk szükségét a 144 Hz-es frissítésnek, ez a modell ugyanis egy standard, 60 Hz-es, Full HD panellel is elérhető.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A specifikációk között fontos még a továbbfejlesztett Hypercool Pro hűtés, amely két 12 voltos ventilátort használ, továbbá 32 GB-ig bővíthető a RAM, illetve ROG RangeBoost megoldást kapott az IEEE 802.11ac-s Wave2 Wi-Fi adapter is. Az új ventilátorok egyébként a cég állítása szerint a 20%-kal magasabb fordulatszám miatt 42,5%-kal nagyobb légszállításra képesek és 90%-kal nagyobb statikus nyomást tudnak előállítani – miközben a készülékház oldalán kialakított kis bevágás még meg is könnyíti a levegő beszívását.

A viszonylag könnyű, 2,4 kg-os gépek oldalain széles csatlakozókínálatot találunk: három darab 10 és egy darab 5 Gbps sebességű USB portot (előbbiek közül egyiket Type-C konnektorral), HDMI és DisplayPort kivezetéseket, kártyaolvasót, gigabites Ethernetet és még hangcsatlakozót. A II. generációs Strix notebookok augusztus környékén érkeznek Magyarországra, induló áruk 349 900 forint lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés