Hirdetés

Computex 2018: „hibrid” hűtés az ADATA standján

A cég külső és belső SSD-ket, illetve friss memóriamodulokat is kiállított, továbbá bemutatta, hogy a hibrid szónak sok jelentése van.

Mágnesként vonzotta tekintetünket az Adata standjára a méretes „A világ első hibrid hűtésű memóriája” felirat, már csak azért is, mert vízzel és levegővel is hűtött DIMM-et azért láttunk már, szóval kíváncsiak lettünk, hogy az XPG Spectix D80 modulokon mi lehet a hibrid.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Éles szemű olvasóink bizonyára rögtön észrevették azt, amit mi is: mintha a modulok tetején végigfutó csövek nem kapcsolódnának semmihez. Ez valóban így van, kérdésünkre ugyanis kiderült, hogy a hibrid hűtés fogalma a standon kissé túl általánosan értendő, a víz ugyanis valójában nem hűt semmit, kizárólag optikai hatást kelt, és az a célja, hogy az alatta elhelyezett LED-ek fényét megtörje.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A csúcskategóriába induló, 2666-5000 MHz-es tartományban használható D80-at egyébként egészen 5531 MHz-ig sikerült tuningolni.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A D80 mellé érkezik a Gammix D50 is, amely első ránézésre olyan, mintha RGB-s lenne, de nem, a műanyag betétek pusztán díszítő célt szolgálnak. Ezek a modulok 2666-4500 MHz-es tartományban dolgozhatnak hivatalosan, és 8-16 GB-os méretben készülnek.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A standon egyébként kiállították a tavaly ősszel bejelentett Storm M.2 SSD hűtőt is, a maga 16 500 rpm-es fordulatszámú kis ventilátorával és alaplapi rendszerekkel kompatibilis világításával.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Az „játékosokat” megcélzó RGB kavalkádon túllépve megnéztük még strapabíró, IP68-as tanúsítvánnyal is rendelkező HD830 külső merevlemezt, amelyre hőleadó bordák is kerültek (újabb világelsőség), valamint a cég két újabb M.2 PCIe x4-es SSD-jét, az SX8200-at és az SX7100-at.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Ezek közül az utóbbi az igazán érdekes: ez a jelenlegi SX7000-et váltja, és második generációs 3D TLC NAND chipeket használ egy RTS5760-as vezérlővel. Az ára a cég tervei szerint igen kedvező lesz, azt szeretnék, ha az x4-es egységekkel is versenyképes lenne.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A standon kint volt még a tavasszal bejelentett SX950U, ami egy SATA3-as 2,5”-es meghajtó, 120-tól 960 GB-ig terjedő kapacitással, 3D TLC NAND-dal

  • Kapcsolódó cégek:
  • ADATA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés