Hirdetés

Computex 2017: visszafogott újdonságok a Sapphire-nél

A Vega hiányában az AMD partnere sem tudott mit tenni, a meglévő termékek csiszolgatásával és kiegészítőkkel foglalkozott.

A Sapphire bérelt termébe olyan korán érkeztünk, hogy még a demókhoz használt PC-ket sem kapcsolták be, de belépésünk után már azzal fogadtak, hogy sajnos a Vegával kapcsolatos kérdésekre nem tudnak válaszolni… Egy ilyen kezdés után nem is volt különösebben meglepő, hogy igazán komoly új terméket nem láthattunk a standon, ugyanakkor a Sapphire márka szerelmeseinek azért igyekeznek a kedvében járni a gyártónál.


[+]

Ennek megfelelően a kínálatban megjelenik egy új termékvonal, NITRO Gear Series néven, amely a meglévő Sapphire kártyákhoz tartalmaz kiegészítőket. Első körben ez a NITRO/NITRO+ RX 480/470, NITRO+ RX 580/570 és Pulse RX 580/570 kártyákon megtalálható burkolat az alaptól eltérő színű képviselőit, illetve hozzájuk tartozó LED-es ventilátorokat jelenti, amelyeket hamarosan külön-külön is megvásárolhatunk majd, a burkolatok esetében fehér és vörös, a ventilátorok esetében fehér, vörös és kék színekben.


[+]

A következő újdonság az NITRO+ Radeon RX 580 Special Edition, amely a most is kapható Limited Edition alatt helyezkedik majd el, annál valamivel kevésbé agresszíven húzott órajelekkel (a pontos értékeket nem árulták el), kék burkolattal. A kártya már szállítás alatt van és hamarosan megérkezik a boltokba is.


[+]

A Computexhez tartozó újdonság még két adapter is, amelyek Thunderbolt 3-ból készítenek két HDMI, illetve két DisplayPort kivezetést, lehetővé téve, hogy egy felsőkategóriás ultrabookról két 4K-s kijelzőt is meghajthassunk.


[+]

Ezeken az újdonságokon kívül kiállítottak pár koncepciónak nevezhető terméket is: pár kisméretű számítógéphez tervezett házat, illetve OEM-ek, ODM-ek számára készült külső VGA-t, Thunderbolt 3-mal.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés