Hirdetés

Computex 2017: záróra, lássuk a tapasztalatokat!

Megint jó hangulatban zárták a szervezők a Computexet, hiszen a kiállítás most is jól teljesített.

Hagyományosnak mondható, hogy a Computexet záró sajtótájékoztatót a kiállítás utolsó órái előtt tartják, amikor már ismertek a végleges számok, de a standokat azért még nem szedték szét az ilyenkor már láthatóan fáradt tekintetű résztvevők. Így volt ez most is, az eseményen pedig a szervező TAITRA ügyvezető alelnöke, Mr. Walter Yeh ismertette, hogy mennyire alakult a várakozásoknak megfelelően az idei rendezvény.


[+]

A főleg számokat tartalmazó előadásból gyorsan kiderült, hogy a szervezők idén is elégedettek lehetnek, bár a látogatószámban csak visszafogott, 1 százalék körüli növekedésről tudtak beszámolni (a pontos szám 41 378), és a kiállítók száma sem változott, maradt 1602, a TAITRA segítségével pedig 955 személyes találkozó jött létre a portékájukat kínáló vállalatok és a potenciális vásárló cégek között.

Úgy tűnik azonban, hogy a szervezők jó lóra tettek tavaly, amikor külön rendezvényt szerveztek InnoVEX néven a startupoknak, ez a társkiállítás ugyanis komoly, 36 százalékos növekedést mutatott be, és több, mint 14 900-an voltak kíváncsiak rá. Az itt megjelenő 272 kiállító a világ minden tájáról érkezett, a legtöbben Kínából, Japánból, az Egyesült Államokból és Dél-Koreából. Tekintettel arra, hogy az InnoVEX nemcsak egyszerű kiállítás, de egyben lehetőség is a startupoknak arra, hogy befektetőt, vásárlót találjanak, a rendezvényen díjakat is kiosztottak: a 30 ezer dollárral járó fődíjat a biztonsági kamerákkal foglalkozó holland Amaryllo nyerte, míg a 10 ezer dolláros, a Foxconn által felajánlott különdíjat az AddWeUp kapta az ötletes, utazások végén a zsebünkben maradó aprópénz felhasználására kitalált megoldásával.


[+]

Ahogy tavaly, úgy idén is az egyszerű hardverkiállításból egyre inkább átfogó informatikai rendezvénnyé váló Computex több témára is koncentrált. Idén ezek közül a legnagyobb hangsúlyt a robotika és a mesterséges intelligencia kapta, több fontos előadás is ezen témák körül forgott, így az IBM, az Intel és persze az NVIDIA is nagyon sokat foglalkozott vele.

Ami a hozzánk közelebb álló, a közeli hónapokban is kézzel fogható eredményt hozó újdonságokat illeti, az NVIDIA bemutatta a Max-Q technológiát, amivel a játékra szánt noteszgépek vastagsága csökkenthető, de biztosak vagyunk benne, hogy lesz más hozadéka is a megoldásnak. Az Intelnél elrajtolt az X299, és vele az új HEDT platform a Skylake-X és Kaby Lake-X processzorokkal. Az AMD rendezvényén a Ryzen Threadripper és az EPYC processzorok hivatalos bejelentése volt a slágertéma, a mobil Ryzenről és az Radeon RX Vegáról viszont csak nagyon keveset beszéltek.

Az egyéb területek kínálatát összefoglalva azt tudjuk mondani, hogy a fejlesztők idejének nagy részét az elmúlt évben az RGB LED-ek, illetve a különböző komponensek színének összehangolása kötötte le, szinte nem volt olyan stand, ahol ne bukkantunk volna valamilyen kivilágított alkatrészbe, és ne hangzott volna el az Aura Sync, Mystic Light Sync és társaik neve.

Tudósításunk ezzel véget is ért, ezúton is köszönjük támogatóink, az ASUS Magyarországnak és a TAITRA-nak a támogatását, akik nélkül a helyszíni tudósítások nem jöhettek volna létre!

Azóta történt

  • Computex 2018: záróra

    Egyszer minden véget ér: bár blogunk még folytatódik, a Computex 2018-nak vége, lássuk a hivatalos és a nem hivatalos tapasztalatokat!

Hirdetés