Hirdetés

Computex 2016: titkos full moduláris príma Seasonic tápok

A vállalat 850, 1200 és 1000 wattos tápjait láttuk a Computexen, rendre 80 Plus Titanium, Platinum és Gold minősítéssel.

Patinás cég a leginkább minőségi tápegységeiről ismert Seasonic, hiszen több mint 40 éve a piacon vannak, de ezúttal kicsit többet készülődnek a kelleténél. Persze inkább legyen alapos a felkészülés, semmint egy koncepció fázisban levő táp jusson el a vásárlókhoz. Már az egy évvel ezelőtti Computexen is fellibbentették a fátylat 80 Plus Titanium szintnek megfelelő tápegységükről, de akkor még messze volt az alagút vége. A 2016-os CES-en megláttuk a fényt, azonban továbbra is csak közeledünk felé az idei, 2016-os Computex alkalmából.

A Seasonic Prime tápegységcsalád
A Seasonic Prime tápegységcsalád [+]

A Prime tápegységcsaládról újabb, az első két alkalomtól megint eltérő információkhoz jutottunk, de a Seasonic munkatársai elmondták, hogy még mindig nem végleges egyik tápegység sem, amiket azért megtapogattunk, körbefotóztuk őket, és a rendelkezésre álló információkat nem is vagyunk restek megosztani. Persze hova a nagy sietség, mondhatnánk, hiszen jelenleg a Seasonic az egyik, aki az ipar legstabilabb, legjobb minőségű és legszűkebb gyártói tűréssel megáldott tápjait kínálja. A Super Flowernek ugyan sikerült megszorongatnia őket, csak nem rendelkezik elegendő gyártókapacitással a náluk jóval nagyobb óriás átugrására. Nem is csodáljuk tehát, ha a Seasonicnak nem annyira sietős a dolga, de a Titanium szintű presztízstáp hiánya már önmagában fájóbb.

Nem véglegesek, így adattábla sem volt még
Nem véglegesek, így adattábla sem volt még [+]

Nézzük azonban a konkrétumokat, amiket megtudtunk a Prime tápegységcsaládról. Nem csak 80 Plus Titanium lesz belőle, hanem Platinum és Gold besorolású is. Noha a linkelt korábbi hírünkben beszámoltunk passzív változatról is, ennek most nem volt se híre, se hamva, és a teljes Titanium sorozat is csak egy képviselőt állított rajtvonalhoz. Ez a 850 W-os volna, ami persze még nem zárja ki a passzív üzemmódú testvér későbbi érkezését. A két kisebb hatásfokú sorozatról is megerősítették, hogy többszereplősek lesznek, de azt nem sikerült kiderítenünk, melyikből milyen konkrét teljesítményű modell érkezik. Az egy-egy eltérő teljesítményű kiállított példány sem tartalmazott adattáblát, nagy tehát a titkolózás a gyártó részéről, és az ennek szentelt gyári weboldal is hallgat.

Seasonic Prime: 850 W-os Titanium, 1 kW-os Gold és 1200 W-os Platinum Seasonic Prime: 850 W-os Titanium, 1 kW-os Gold és 1200 W-os Platinum Seasonic Prime: 850 W-os Titanium, 1 kW-os Gold és 1200 W-os Platinum
Seasonic Prime: 850 W-os Titanium, 1 kW-os Gold és 1200 W-os Platinum [+]

Persze sikerült lencsevégre kapnunk őket és elmondható róluk, hogy egységesen teljesen modulárisak, azaz az összes kábelük lecsatlakoztatható. Természetesen túlfeszültség, túláram, túlterhelés, túlmelegedés, alulfeszültség és rövidzárlat elleni védelemmel ellátták őket a tervezők, továbbá mind aktív PFC-s. Ventilátorukat egy adott terhelés alatt leállítják, valamint a Seasonic rettentően szűk tűrést ad meg nekik a terhelést változtatva mutatott feszültségszabályozás terén. Az arany és a platina 7, míg a Titanium 10 év garanciával küzd a kegyeinkért. Üde színfolt a Seasonic eddigi 3 éves garanciáját növekedni látni. A titán egyébiránt még két extrát kínál: hivatalosan is 20 mV alatti szuperponált zajt bármelyik fő (3,3 V, 5 V, 12 V) ágán, valamint a szokottnál nagyobb, 30 ezredmásodpercet meghaladó áthidalási időt.

Egyen-doboz a teljes szériának, még ha a színterv el is tér Egyen-doboz a teljes szériának, még ha a színterv el is tér Egyen-doboz a teljes szériának, még ha a színterv el is tér
Egyen-doboz a teljes szériának, még ha a színterv el is tér [+]

A kiállított tápoknak kiszúrtuk a dobozát is, így sikerült többek közt a kimeneteik specifikációját is megörökítenünk, de ezt kérjük, mindenki fenntartással kezelje, hiszen egyik megoldás sem a végleges változat. Értelemszerűen még az is előfordulhat, hogy változnak némileg az ágankénti terhelhetőség értékei, a kábelek hossza illetve a csatlakozószámuk, a méret, stb.

A 850 W-os Titanium, 1 kW-os Gold és 1200 W-os Platinum Seasonic Prime tápok adatlapjai A 850 W-os Titanium, 1 kW-os Gold és 1200 W-os Platinum Seasonic Prime tápok adatlapjai A 850 W-os Titanium, 1 kW-os Gold és 1200 W-os Platinum Seasonic Prime tápok adatlapjai
A 850 W-os Titanium, 1 kW-os Gold és 1200 W-os Platinum Seasonic Prime tápok adatlapjai [+]

Amennyiben újabb információhoz jutunk, természetesen beszámolunk róla.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés