Hirdetés

Computex 2015: új házak, asztal-PC és pofás vízhűtéses újdonságok a Nanoxiánál

A német cég nem túl nagy, ám annál letisztultabb standon mutatta be újdonságait, amelyeket a német precizitásnak megfelelően katonás sorrendben helyeztek el, ami nagyban megkönnyítette a termékmustrát.


[+]

Bal oldalon sorakoztak a cég jól ismert, korábbi Computex kiállítások alkalmával bemutatott Deep Silence házai, amelyekről mint kiderül, nem véletlenül kerültek újból elő, ugyanis elkészült belőlük a Rev. B, tehát a második generációs változat. A frissítés jegyében mindegyik ház kapott egy új fiókot, azaz egy olyan, tárolók számára kialakított rekeszt, amibe az élére állítva hat darab 2,5/3,5"-es HDD/SSD szerelhető.


[+]

Emellett a Deep Silence 6 Rev. B-nél megváltoztatták az I/O csatlakozók környékét, ami így most már nem felfele kibuktatható, hanem elcsúsztatható ajtó mögé kerültek, így a ház biztonságosabban szállítható és kényelmesebb a használata is.


[+]

Házak terén az igazi újdonságot a CoolForce sorozat jelenti, ami a Deep Silence koncepciójára alapjaira épít, tehát nagy hangsúlyt helyeztek arra, hogy minél több tárolót lehessen beszerelni, és a vízhűtés beépíthetőségének támogatása mindennél előrébb került a prioritási sorrendben. Lényeges volt, hogy az árakat csökkentsék a CF esetében, de ez ne menjen a minőség és a látvány rovására, így a süllyesztett előlapot kapott, ami matt fekete és egyben puha tapintású.


[+]


[+]

Szemből a dizájn erősen sarkított, felül pedig a zölden világító Nanoxia felirat, valamint egy kis ezüst betét dobja fel a látványt, noha utóbbi valószínűleg a végleges példányokon fekete lesz a visszajelzések miatt. A felső, ventilátorokat takaró rész mechanikáját ezúttal elhagyták, helyére kézzel levehető tetőlemezek kerültek, viszont az egycsatornás ventilátorvezérlő mindegyik CF házon fellelhető.


Nanoxia CF-1 és CF-2[+]

Az egyes házakat ugyanúgy méret szerinti sorrendben számozták meg, mint korábban, ám a rendszert megfordították. Azaz míg a Deep Silence (DS) esetében az 1-es jelölte a legnagyobb házat, addig a CoolForce (CF) esetében az 5. a legnagyobb. Hozzá kell tenni, hogy a DS sorozatban hat darab ház van, a CF-nél viszont jelenleg csak 5. A DS-1-hez hasonló monstrum nincs a CF családban, helyette van viszont ATX lapokat fogadó kétkamrás kockaház (CF-1).

Nanoxia CF-3 és CF-4 Nanoxia CF-3 és CF-4
Nanoxia CF-3 és CF-4

Nanoxia CF-5
Nanoxia CF-5 [+]

Volt egy ház a standon, ami jelenleg a Gaming Case névre hallgat, de ennek előlapi dizájnja nem végleges, a felső traktusban még lesz változtatás, hogy sokkal jobban harmonizáljon a fedél kialakításával, dizájnjával. Azt viszont már lehet tudni, hogy nagyjából 79 euróért lesz elérhető, ha elkészül.


[+]

Számos vízhűtéssel kapcsolatos CF1 termék is bekerült a cég kínálatába, kezdve az olyan víztartálytól, aminek végébe a megfelelő pumpa beépíthető lesz, és az új UV reagens Cooling Fluid Pro hűtőfolyadékon át, ami többféle színben lesz kapható. A gyártó állítása szerint ez a folyadék teljesítményét tekintve túlszárnyalja a legnagyobb neveket a piacon, olyanokét is, mint például a Mayhems.


[+]

Csőcsatlakozókkal is bővült a kínálat, amelyek kiváló tömítési képességgel rendelkeznek, és használhatóak bármilyen csőhöz, de a vállalat kifejezetten a CF1 sorozat új PETG "Hard tube" sorozatához készült. Az 50 centiméteres darabokból álló, üvegcsőre hasonlító tömlő szinte törhetetlen és roppant merev, de késsel sorja nélkül könnyen méretre vágható, hőlégfúvót használva pedig könnyen kanyarítható – a túlhajlítást elkerülése végett a csőbe behúzható gumibetét is van a kínálatban.


[+]

A kiegészítők sorát az akár alaplapi ventilátorcsatlakozóra is ráköthető és sorba fűzhető, több színben elérhető LED-csíkok, illetve egy ventilátor teszi teljessé. Előbbi a stand előterében lévő The Nanoxia Project gépben is megtekinthető volt működés közben, és az biztos, hogy brutális fényerőre képesek már 9 volton is.


[+]

A 120 mm-es ventilátorról is esett pár szó: a titka a kialakításában rejlik, aminél a maximális rezgéscsillapításra törekedtek, így nem csak a házzal érintkező részeknél van gumis puhítás, hanem magába a keretbe is préseltek egy kis rezgéscsillapító anyagot.


[+]

Végül pedig néhány kép az említett The Nanoxia Project gépről, ami egy hatalmas fém asztalba épített konfigurációkat rejt magában.


[+]


[+]


[+]

Előzmények

Hirdetés