Hirdetés

Computex 2015: gamermennyország, avagy ASUS ROG újdonságok

Az ASUS számos újdonságot leplezett le a mai napon (telefont, tabletet és AIO PC-t, okosórát), de a tömeg legnagyobb hányadát a mobilos kiegészítők után vagy éppen mellett a ROG, azaz a Republic of Gamers szekció érdekelte, amit abból is észre lehetett venni, hogy a sajtósok ölték egymást egy-egy jobb fotós pozícióért. Mi ez, ha nem annak az egyértelmű jele, hogy a PC még közel sem halott, ha játékról van szó? Látványosságból pedig nem volt hiány. Kiemelkedett a tömegből az az In Win ház, vagyis a limitált kiadású H Case, aminek burkolata több irányba nyílt szét, az alaplapot tartó tálca pedig látványosan megbillent benne (akár vízszintesbe), így minden hardveres porcikája láthatóvá vált.


[+]

Az ASUS gondoskodott róla, hogy igazán látványos hardverelemek kerüljenek a gyönyörűen megmunkált alumínium házba, persze merev csöves vízhűtéssel, így a látvány után szem garantáltan nem maradt szárazon.


[+]


[+]

A ház azonban nem véletlenül csöppent az ASUS kiállításának reflektorfényébe, ugyanis magán viseli a ROG Certified emblémát, ami egy új program a gyártó részéről. Valójában arról van szó, hogy mostantól nem csak az ASUS, hanem más vállalatok is gyárthatnak a ROG sorozatba illő alkatrészeket, kiegészítőket, amit ha az ASUS a különféle teszteken jóváhagy, akkor felkerülhet rá ez az embléma. Úgy tűnik a programra számos vállalkozó szellemű cég jelentkezett már, az In Win mellett többek között a Avexir, a BitFenix, a Bitspower, a Corsair, a G.Skill, a HyperX, a Lian-Li és a Thermalright is.


[+]


[+]

Az újdonságok sorának ezzel közel és távol sincs vége. Ha már PC, akkor ugyanitt megtekinthető volt az új G20 PC, ami a CB jelzést viseli. A 12,5 literes masina kívülről szinte megszólalásig hasonlít elődjére, de belsejében már az Intel Skylake, azaz a hatodik generációs Core i processzor és x4-es PCI Express 3.0-s foglaltba ültetett SSD dolgozik majd, ám erről pontos információval egyelőre nem szolgált a gyártó.


[+]

Nem volt hiány beviteli eszközből sem, ebből kettő is jutott az asztalra.


[+]

Az egyik a Spatha névre keresztelt magnézium-alumínium ötvözetű külsőbe csomagolt gamer egér, ami vezetékes és vezeték nélküli üzemmódban egyaránt működőképes, és egy töltődokkoló is jár mellé. A 16,8 millió színű megvilágítással, oldalsó gombokkal is ellátott rágcsáló 8200 dpi-s szenzort kapott, a polling rate pedig akár 2000 Hz is lehet.


[+]

Billentyűzettel is bővült a választék, méghozzá a kompakt méretű Claymore-ral, amiről lehagyták a numerikus részt, és látszólag próbálták minél keskenyebbre faragni. A gombok alatt Cherry MX RGB mechanika teljesít szolgálatot, ami egyben azt is jelenti, hogy a gombok színe egyenként határozható meg a 16,8 millió színt kínáló RGB skálán. Bár a billentyűzet nem lett vékony, és háza is műanyag (a gomb oldali rész alumíniummal futtatott), de belsejében egy USB 3.1-es elosztó is helyet kapott.


[+]

Végül két monitorral is bővül a ROG család. Az egyik ezek közül a kornak megfelelően hajlított IPS technológiára épülő panellel érkezik, 3440x1440-es felbontással és NVIDA G-Sync támogatással. Mindehhez a ROG Curved esetében egy menő állítható állvány is tartozik, pofás lábakkal, amelyek olyan hatást keltenek, mintha csavarodnának, a találkozásuknál pedig ROG embléma vetül az asztalra, hála az alulra beépített vörös LED-eknek.


[+]


[+]

Aki a hagyományos, tehát nem hajlított panelt kedveli, annak a ROG Swift PG279Q lehet az optimális választás, igaz csak WQHD (2560x1440 pixeles) felbontással és 27"-es képátlóval, de 144 Hz-cel és G-Sync támogatással, szintén IPS technológiás panellel felvértezve – és persze a mindent tudó állvány is alapfelszereltség.


[+]

Ha ROG, akkor notebook. Ebből a mai eseményre hármat hozott a gyártó, a G751, G501 és a GL552 számozású modelleket, de meglehetősen kevés információt árultak el róluk. A ROG G751JT/JY újdonsága, hogy már tartalmazni fogja az NVIDIA G-Sync technológiát, amihez persze GeForce VGA is dukál, akár GTX 980M (tuningolási lehetőséggel), és processzorból is a csúcs Core i7 lehet a maximum. Ekkora erőhöz méretes hűtés is jár majd, egyből dupla ventilátoros rendszerrel, amiről a tekintélyes hőelvezető nyílások is árulkodnak, na meg persze a G-Sync miatt az Optimus technológia is hiányzik, tehát terhelés nélkül is kell neki a szellőzés.


[+]


[+]

Ezzel szemben a ROG G501 a vékony és könnyű gamer notebookvonalat képviseli, és ennek megfelelően jóval halkabb hűtést is terveztek neki. Hardver tekintetében itt is Core i7 lesz a csúcs (nyilván ULV-s modellek), VGA-ból pedig a kisebb fogyasztású GeForce GTX 900M család tagjai kerülhetnek bele, amelyek képe akár a 4K-s kijelzőn jelenik meg.


[+]

A sor alján a ROG GL552 feszít kicsit szerényebb konfigurációval, ami azt jelenti, hogy legfeljebb 4. generációs Intel Core i7 processzor kerül bele (igaz, ez akár négymagos is lehet) valamilyen dedikált grafikus vezérlővel, de erről a gyártó nem szolgált bővebb információval. Annyit azért elárultak, hogy a memória és a tároló is könnyen bővíthető lesz, és nem marad ki a háttérvilágított billentyűzet a feltűnőre tervezett WASD gombokkal.


[+]

Az ASUS újdonságok sorának ezzel nincs vége, hiszen a vállalat a holnaptól látogatható standon további érdekességeket fog bemutatni több termékkategóriában. Természetesen ezekről is beszámolunk majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés