Hirdetés

Computex 2015: DDR4 és DDR3 egymás mellett a Biostar alaplapjain

Azt már egy ideje tudni lehet, hogy a valamikor az év második felében érkező Skylake processzorok a DDR3L és DDR4 memóriákat egyaránt támogatni fogják, mely képesség új utat nyit az alaplapgyártók előtt, hisz némi ügyeskedéssel egyazon alaplap mindkét típus fogadására felkészíthető. Hasonlóra már volt precedens, hisz anno került piacra olyan AMD AM3-as alaplap, ami a DDR3 és DDR2 memóriákat egyaránt támogatta, persze egyszerre csak az egyik típussal működhetett a rendszer, ami most sem lesz másképp.


[+]

A Biostar két darab, a Computex alkalmával kiállításra került alaplapja hasonló attrakcióra lesz képes, feltéve ha egyszer megjelenik, bár erre szerintünk minden esély megvan. Az Intel B150 és H170 lapkakészletekre épülő alaplapokon ugyanis két darab DDR4, illetve két darab DDR3 DIMM csatoló található felváltva. Előbbiből 2133 MHz-es, míg utóbbiból 1600 MHz-es modulok fogadására lett felkészítve a két modell, ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy DDR3-ból csak az alacsonyabb, 1,35 voltos üzemi feszültséggel működő DDR3L típusú modulok támogatottak, legalábbis a Biostar általi hivatalos álláspontot tekintve.


[+]

Mindez elsősorban azoknak lehet majd jó hír, akik nem akarnak túladni korábbi DDR3L-es moduljaikon, ugyanakkor szeretnének valamilyen Skylake processzora bővíteni. Kíváncsian várjuk, hogy a többi gyártó is előrukkol-e majd hasonló megoldásokkal.

Előzmények

Hirdetés