Hirdetés

Computex 2015: bezárta kapuit Ázsia legnagyobb ICT kiállítása

Walter Yeh, a TAITRA ügyvezető alelnöke a a rendezvény utolsó, azaz hatodik napján a Taiwan World Trade Centerben megtartotta szokásos záró- és értékelőbeszédét, ahol beszámolt az elmúlt napok eseményeiről.


[+]

Az idei, immáron a sorban a 35. Computex kiállítás rendben lezajlott, ahol 1700 kiállító (ebből 500 a tengeren túlról) 5000 standja volt végiglátogatható, emellett számos technológiai fórum és tárgyalás is lezajlott. A látogatószám az idén meghaladta a 130 000-et, 38 000-en a tengeren túlról érkeztek – legtöbbjük Kínából, Japánból, Amerikából, Németországból, Szingapúrból, Malajziából, Koreából és Thaiföldről. A vásárlók számában is elkönyvelhettek 1,6 százalékos növekedést tavalyihoz képest. Összességében a vásárlók 76%-a Ázsiából, 10,6%-a Észak-Amerikából, 7%-a Európából, a maradék pedig a világ többi tájáról érkezett. Mr. Yeh kiemelte, hogy jelentősen növekedett a Bangladesből, az Arab Emirátusokból, illetve a Vietnámból érkező látogatók száma.


[+]

A nyitó konferencián említett, idei évre szánt fejlesztésekről is esett szó, főként az internetelérésről, ami véleményünk szerint is igen jóra sikeredett, nem csak a sajtószobában, de a kiállítótérben elérhető teljesen ingyenes szolgáltatás is használható sebességgel működött. Ami a jövőt illeti, Mr. Yeh megígérte, hogy még több vállalattal fog bővülni a Computex az elkövetkező években, ugyanis dolgoznak rajta, hogy még több nagyvállalatot és startup vállalkozást csábítsanak el a kiállításra főként Ázsiából, de Európából is. Különösen nagy figyelmet fognak továbbra is szentelni az olyan gyorsan fejlődő iparági szereplőkre, amelyek az IoT és mobil alkalmazások, felhős szolgáltatás szektorban mozognak, ugyanis az IDC felmérése szerint ez a piac csak Tajvanon évi 19 százalékos növekedés előtt áll.


[+]

Éppen ezért még nagyobb és még több helyet kívánnak a jövőben biztosítani a kiállítók számára amit a Nangang Exhibition Center kibővítésével kívánnak elérni, amely Mr. Yeh ígérete szerint 2017-re fog elkészülni. Ami a jövő évi Computex kiállítást illeti, ennek is megvan már a dátuma: 2016. május 31. és június 4. között fognak megrendezni.

Ezúton szeretnénk megköszönni támogatóinknak, a Computex szervezőjének, a TAITRA-nak, valamint a QNAP-nek a támogatást, hogy a helyszínről tudósíthattunk. Olvasóink figyelmét is köszönjük, de senki sem menjen messzire, mert van 1-2 bejegyzés a tarsolyunkban, köztük természetesen a csinos hoszteszlányokról készült képgaléria is, amelyek hamarosan felkerülnek majd az idei Computex blogunkba, ahol az elmúlt napok tudósításai is fellelhetőek!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés