Computex 2014: tápos dolgok az FSP standján

A Computexen természetesen az FSP is tiszteletét tette, így a vállalat standját is meglátogattuk, ahol tápegységeket és USB-s töltőket találtunk, de nem is számítottunk másra.

A töltőkkel kezdve manapság egyre kedveltebbek az univerzális megoldások, melyek egy adott teljesítményt leadva lényegében minden olyan eszközt képesek kezelni, amelyek hivatalosan tölthetők USB portról. Ezek közül az autókban használható, szivargyújtóról üzemeltethető megoldás 15 wattot képes biztosítani két USB porton keresztül.

FSP USB autós töltő
FSP USB autós töltő (forrás: PROHARDVER!) [+]

Persze a hagyományos hálózati aljzatra csatlakoztatható töltők sem maradtak ki.

FSP USB töltők FSP USB töltők FSP USB töltők
FSP USB töltők (forrás: PROHARDVER!) [+]

A USB-s póttöltőket is lehetett találni, amelyek utazáskor hasznosak, hiszen egyfajta extra akkumulátorként üzemelnek. A Diamond 2600-as opció elsődlegesen a kis mérettel, míg a Runner megoldások a nagy kapacitással hódítanak.

FSP póttöltők FSP póttöltők
FSP póttöltők (forrás: PROHARDVER!) [+]

A PC-s tápegységek szempontból az Aurum PT és a Dyna termékcsalád volt újdonságnak tekinthető. Előbbi sok érdekességgel nem szolgált, hiszen felkínált wattokon, a hatékonyságon és a modularitáson kívül lényegesebb extra képességgel nem rendelkezik. Ettől függetlenül 850, 1000 és 1200 wattos verzióban lesznek elérhetők az újdonságok, melyek a korábban megjelent, gyengébb teljesítményű modelleket egészítik ki.

FSP Aurum PT FSP Aurum PT
FSP Aurum PT (forrás: PROHARDVER!) [+]

A Dyna azonban sokkal érdekesebb. Ez a 600 wattos, teljesen moduláris tápegység a legtöbb PC-s konfiguráció számára pont elég energiát biztosít, de extrája a Power Monitor program, aminek segítségével monitorozható a működése, illetve paraméterezhető is a rendszer. A szoftver tényleg valós adatokat gyűjt magából a tápegységből, amit a szabványos alaplapi USB aljzatok egyikéről olvas be. Utóbbit persze manuálisan kell csatlakoztatni, de mi sem egyszerűbb ennél.

FSP Dyna FSP Dyna
FSP Dyna (forrás: PROHARDVER!) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés