Hirdetés

Computex 2014: Qnap NAS a nappaliba tervezve

A Qnap jól ismert hazánkban is hálózati tárolórendszereiről, melyeket nem csak vállalati környezetbe szánnak, hanem vannak modelljeik a kisvállalatok és az otthoni felhasználók számára is. Egyik ilyen a fél éve megjelent, formás, akár nappaliba is elhelyezhető HS-210 NAS is, mely ráadásul hangtalanul teszi a dolgát. A modell hamar népszerű lett, ám a felhasználók részéről felmerült egy jogos panasz: ha már úgyis nappaliba szánt, mutatós külsejű eszköz, miért nincs rajta HDMI port?


[+]

A Qnap pedig olyan cég, aki odafigyel a vásárlói igényekre, hiszen ez saját érdekük is, így most kihozták az említett NAS új verzióját, a HS-251-et. Az új NAS ugyanúgy hangtalan, ventilátor nélkül dolgozik, megmaradt a formás, fémházas kivitel is, viszont új hardver került bele egy 2,41 GHz-es, Intel Celeron Dual-Core processzor formájában, így már nem volt akadálya a HDMI kimenetnek sem. Memóriából 1 GB kerül bele, ami 8 GB-ig bővíthető, két Gigabit Ethernet portján pedig nem csupán két eszközzel kommunikálhat egyszerre, hanem mindkét portot használva egy eszközzel is, dupla sebességgel.


[+]

A HS-251 igazi univerzális multimédiás box egy hálózati adattároló minden extra tudásával felvértezve. Új tudás az elődhöz képest a hardveres konvertálás is, háttérben futtatva vagy akár menet közben is: amikor egy nagyfelbontású tartalmat olyan eszközre küldünk át, amelyen a megfelelő mennyiségű képpont hiányában nem tud teljes felbontáson megjelenni, a NAS átkonvertálja a fájlt, és a csökkentett méretet küldi át, ezzel jelentősen megnövelve az átviteli sebességet. Az új NAS d&i díjat is nyert, ami a Computex nulladik napján került kiosztásra.


[+]


[+]

Érdekes lehet még az otthoni felhasználók számára a TS-x51 sorozat is, mely 2-8 merevlemezehelyes változatban készülő, klasszikus felépítésű NAS fekete vagy fehér színben, szintén celeronos belsővel és HDMI kimenettel. Ezek a modellek már komolyabb hálózati tudással rendelkeznek, mint a HS verzió. A Qnap eszközei pár hónapja megújult kezelőfelületet kaptak. A régi, fapados vezérlést nagyjából egy éve színes, jól átlátható, windowsos kinézetű, számos funkciót tartalmazó QTS 4.0 rendszerre cserélték le, amit mostanra a 4.1-es verzió váltott.


[+]


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • QNAP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés