Hirdetés

Computex 2014: Panram DDR4 és világító memóriák, vízálló billentyűzet

Nemrégiben számoltunk be egy újabb gyártóról, aki nem ma kezdte az ipart, hiszen az OEM-eket régóta kiszolgálja, de a végfelhasználók csak most kezdhettek el ismerkedni a nekik szánt termékekkel.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Köztük rögtön egy érdekességgel, a Light Sword nevű memóriamodullal. A fénycsővel ellátott DDR3 szabványú RAM-okról és azok tudásáról már beszámoltunk korábbi hírünkben, de érdekes volt látni élőben, hogyan is néz ki valójában ez a megoldás.

Panram Light Sword DDR3 modulok
Panram Light Sword DDR3 modulok (forrás: PROHARDVER!) [+]

Úgy tűnik, a gyártó komolyan gondolja a piaci szereplést, hiszen a Light Sword mellett olyan érdekességeket láthattunk a falakra aggatva, mint a Ninja-V névvel ellátott DDR4 modulok, amiket kifejezetten az ősszel debütáló Haswell-E processzorokhoz fejlesztettek, és a JEDEC szabványnak megfelelő 2133 MHz-es frekvencián ketyegnek majd 1,2 voltos üzemi feszültség mellett.

Panram Ninja-V DDR4 modulok
Panram Ninja-V DDR4 modulok [+]

További érdekességként megtekinthető volt a zuhany alá állított Panram Excalibur vízálló billentyűzet, aminek strapabíró, Cherry MX kapcsolóra mechanikus gombjai háttérvilágítást is kaptak.

Panram Excalibur
Panram Excalibur (forrás: PROHARDVER!) [+]

Természetesen a fenti képen látható piros mellett más színekben is elérhető lesz az Excalibur, de hogy pontosan mikor, arról nem szolgáltak bővebb információval.


[+]

Hirdetés