Hirdetés

Computex 2013: villámgyors memóriák és folyékony nitrogén a G.Skill-nél

A leginkább memóriáiról elhíresült G.Skill egy tetszetős standot állított össze az idei Computex-re. Az állomás külső részén az extrém tuningé és az erre alapfelszereltségnek számító csinos hoszteszeké volt a főszerep.


[+]

A túlhajtás elismert szakemberei most is a rekordok döntögetésének kedvéért gyűltek össze, melyhez a G.Skill memóriái és SSD-i mellett az Intel, ASUS, EVGA, Gigayte, MSI és a Cooler Master is hozzájárult különféle komponensekkel. A platform egyik fő komponensét a napokban leleplezett Core i7-4770K processzor szolgáltatta.


[+]

Ugyan a látogatásunk ideje alatt nem született komolyabb eredmény, de az érdeklődők akár élőben is nyomon követheti a holnapi nappal záródó eseményt.


[+]

Beljebb már a memóriáké volt a főszerep, és azon belül is a Z87-es chipkészlettel szerelt újdonságoké. Ezeken belül a csúcsot a 3000 MHz-es TridentX típus jelentette, melyből 8, 16, de akár 32 GB kapacitású csomag is elérhető lesz.


[+]

A leggyorsabb verziókon felül még 2666, 2800 és 2933 MHz-es órajelű Haswell-re kihegyezett TridentX-ek érkeznek.


[+]

A különféle memóriákra alapuló termékek mellett egy új területen is bepróbálkozik a G.Skill, egészen pontosan a játékos headsetek világában.


[+]

A debütálás várhatóan két 7.1-es termékkel, név szerint a Ripjaws R71 és D71 modellekkel fog megtörténni, valamikor az utolsó negyedév folyamán. Első látásra illetve hallásra az R71 tűnt érdekesebbnek, hisz az USB csatolóval rendelkező prototípus az 5-5 beépített hangkeltővel valós 7.1-es hangzást próbál összerakni, míg a D71 ehhez a Dolby virtuális eljárását fogja alkalmazni.

Előzmények

Hirdetés