Hirdetés

Computex 2013: flexibilis E Ink kijelzővel szerelt okosóra, nem csak geekeknek

A jóslatok szerint az okostelefonok után az okosórák lehetnek azok, amelyek új őrületet generálhatnak a jövőben. Az egyelőre kérdéses, hogy mikor jön el ezeknek az ideje, hiszen a múlt század nagy vívmányánál, a számológépes kvarcóránál jóval többet kell nyújtani, hogy a vásárlók rámozduljanak. Arról nem is beszélve, hogy a trendek jelenleg az okosszemüveg irányába mutatnak, de ez a meccs még nincs lejátszva! Aztán persze az is nyitott kérdés, hogy ezek az eszközök önálló miniszámítógépként, vagy csupán megjelenítőként és beviteli eszközként funkcionáljanak.

E Ink Mobius
E Ink Mobius: az okosórákba szánt flexibilis, érintésérzékeny kijelző

Bárhogy is alakuljon a jövő, a gyártóknak előre kell gondolkodniuk, hiszen nem lehet tudni, melyik megoldás lesz a befutó és ezen belül milyen technológiát fognak alkalmazni. Például az elektronikus papírnak is becézett kijelzők (EDP) ezen a téren is megállhatják a helyüket, nem csak az e-könyv-olvasókban. Az EDP atyjának számító E Inknél is így gondolkodhattak, hiszen a Computexre időzítették az 1,73"-es, flexibilis, 320x240 képpont megjelenítésére képes, érintésérzékeny Mobius kijelzőt, amit kifejezetten okosórákba szánnak.

Sonostar Smart Watch
Sonostar Smartwatch E Ink kijelzővel

Sőt, hogy elképzelésüknek nyomatékot adjanak, kész terméket is mutattak erre a technológiára alapozva, amit a Sonostar készített. Az egyszerűen csak Smartwatch névre keresztelt, feketében és fehérben is fellelhető eszköznek önálló áramellátása van és önmagában is működőképes, azonban az okos funkciók elérésére egy Android vagy iOS operációs rendszert futtató eszközre van szüksége, amellyel Bluetooth interfészen keresztül tart kapcsolatot. Hogy mik ezek a funkciók pontosan, arról az alábbi videó ad tájékoztatást:

  • Kapcsolódó cégek:
  • E Ink

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés