Computex 2012: Windforce szellőjével készült a Gigabyte

A mobil irányt erősítő Computexen a Gigabyte szerencsére nem hanyagolta a VGA-kat, sőt, olyan hűtőt mutatott be a cég, mely alapvetően eltér az eddig látott koncepcióktól. A vállalat a GeForce GTX 680 Super Overclock verziójához készítette a Windforce 5X jelzésű csodát, mely külsőre nem tűnik túl bizalomgerjesztőnek, de a hírek szerint a hűtési teljesítményével minden rendben van, és alapvetően csak ez számít.

Gigabyte GeForce GTX 680 Super Overclock
Gigabyte GeForce GTX 680 Super Overclock (forrás: PROHARDVER!) [+]

A Gigabyte Windforce 5X hűtője
A Gigabyte Windforce 5X hűtője (forrás: PROHARDVER!) [+]

A Windforce 5X koncepciója nagyon érdekes. A bevált sémákon a vállalat nem változtat, így a talpazatból kilenc darab hővezető cső vezeti a forróságot az óriási, hőkamrás bordába, ezt azonban nagyobb ventilátorok helyett öt darab apróbb légkavaró hűti. Az általános bizalmatlanságot a működéssel kapcsolatban a kis ventilátorok keltik, de az eddigi adatok a Gigabyte-ot igazolják, ugyanis a Windforce 5X 500 watt hőmennyiséget képes elvezetni, ráadásul a zajszint is elviselhető szinten marad. A bizarr kinézet tehát hatékony megoldást takar, ám arról még nincs adat, hogy a vállalat mikorra tervezi az új hűtővel felszerelt GeForce GTX 680 Super Overclock piacra dobását.

Gigabyte X79S-UP5 WiFi
Gigabyte X79S-UP5 WiFi (forrás: PROHARDVER!) [+]

A cég új alaplapokról is gondoskodott, így feltűnt a kiállításon egy LGA2011-es foglalattal szerelt X79 vezérlővel rendelkező termék, mely az X79S-UP5 WiFi jelzést viseli és különlegessége, hogy 14 darab SATA interfész várja a meghajtókat. Természetesen nem mindegyik port 6 Gbps-os, de a számuk meggyőző, így mindenképpen érdekes alaplap lesz ez.

Gigabyte F2A85X-UP4
Gigabyte F2A85X-UP4 (forrás: PROHARDVER!) [+]

A Gigabyte a Trinity APU-ra is készül, így feltűnt az F2A85X-UP4 jelzésű alaplap is, mely Socket FM2 foglalatot kapott, a vezérlőhíd szerepét pedig az A85X típusú lapka tölti be. Ránézésre jól felszerelt alaplap benyomását kelti, melyen még három darab x16-os PCI Express csatoló is van, noha mindegyiket munkára fogva biztos nem működnek majd 16 csatornával.

Gigabyte Aivia Osmium és Krypton
Gigabyte Aivia Osmium és Krypton (forrás: PROHARDVER!) [+]

A perifériák közül a Gigabyte az Aivia Osmium és az Aivia Krypton termékeket mutatta meg a nagyvilágnak, illetve azon belül is a játékosoknak. Előbbi egy strapabíró mechanikus billentyűzet, mely számos kényelmi funkcióval rendelkezik, így például az oldalán egy USB port, illetve egy hang ki- és bemenet található.

Gigabyte Aivia Krypton
Gigabyte Aivia Krypton (forrás: PROHARDVER!) [+]

Az Aivia Krypton már egy egér, melyet a szimmetrikus dizájnnak hála jobb- és balkezes játékosok is kényelmesen használhatnak. A számos gombbal rendelkező termék tömege súlybetétekkel is szabályozható, a lézeres szenzor pedig maximum 8200 dpi-s letapogatást garantál. Ezenkívül fontos adalék, hogy a termék két talpazatot kapott, amelyek más-más felületekre valók.

Előzmények

Hirdetés