Hirdetés

Computex 2012: Leadtek standtúra – kétféle GeForce GT 640 és egy új WiDi eszköz

A főként VGA-iról ismert gyártóhoz mi másért is tévedtünk volna be, mint egy jó grafikus vezérlő látványáért! Ám elsőként mégsem ezt pillantottuk meg, hanem a WinFast Wi2000D nevezetű adaptert, melyet itt a Computexen jelentett be a cég, így ezelőtt máshol nem volt még látható.

A termék egyrészt egy kisméretű WiDi adapter, azaz az Intel Wireless Display technológiának megfelelően az erre felkészített notebookról és egyéb eszközökről képes vezeték nélkül fogadni a (legfeljebb Full HD-s) képet és a hangot, amit egy HDMI kábelen keresztül továbbít a tévé képernyőjére és hangszórójára.

Az USB csak a firmware frissítésére szolgál Az USB csak a firmware frissítésére szolgál
Az USB csak a firmware frissítésére szolgál [+]

Ez eddig nem újdonság, hiszen WiDi adapter eddig is létezett, viszont a Wi2000D Ethernet porton és Wi-Fi-n keresztül képes a helyi hálózatra kapcsolódni, így nem csak a WiDi-vel, hanem a DLNA szabványt támogató eszközökkel is megteremtették a kompatibilitást. A Wi2000D debütálása júliusban várható, és bár az árát még nem véglegesítették, de a gyártó képviselője nagyjából a 100 dollár körüli összegről beszélt.


[+]

Továbbmenve a standon láthattuk a gyártó legújabb VGA-ját az asztali gépekbe szánt Leadtek WinFast GT 640-est. A napokban bejelentett, GeForce GT 640 alapját adó GK107 GPU köré épülő vezérlő kapásból kétféle memóriamérettel (1 és 2 GB DDR3), normál és alacsony profillal is megjelenik. Jól láthatóan a termékek eltérnek a referencia dizájntól, és egyedi tervezésű nyomtatott áramköri lappal, illetve hűtéssel kerülnek a dobozba, valamint a kimeneteket is átvariálták; a normál méretű verzión egy D-Sub, DVI, HDMI és DisplayPort trónol, míg az alacsony profilú variánsról ez utóbbi hiányzik és a D-Sub egy szalagkábellel csatlakozik a cserélhető hátlap miatt.


[+]

A vitrinben szép számmal láthattunk professzionális, illetve HPC szerverekbe szánt kártyákat, köztük Quadro és Tesla gyorsítókat; bár ezek a régebbi generációt képviselték, azért így is impozáns látványt nyújtottak.


[+]

Előzmények

Hirdetés