Hirdetés

Computex 2011: hibrid PCI Expresses tároló debütált az OCZ-nél

Pár napja már megemlítettük, hogy az OCZ egy hibrid megoldású PCI Expresses tárolót készül bemutatni, amire a Computexen sor is került, így a látogatók is megismerhették a RevoDrive sorozat nemes egyszerűséggel Hybrid névre keresztelt modelljét. Az alaplapra x4-es foglalaton kapcsoló egység különlegessége, hogy egy HDD és egy SSD komponenst hoz össze, így kicsit hasonlít az Intel közelmúltban debütált SRT, azaz Smart Response Technology megoldására.


(forrás: AnandTech) [+]

A dolog lényege, hogy az SSD-t használják egyfajta gyorsítótárként, hogy nagyobb sebességet és rövidebb válaszidőket érjenek el, megtartva a merevlemez előnyeit is, úgymint a nagy tárkapacitás és az olcsóság. A Hybrid verziói közt többféle kivitel is van, így az SSD mérete 60 vagy 120 GB lehet, a HDD-é pedig 500 GB vagy 1 TB. Az előbbiek MLC NAND flashmemóriás tárolók lesznek, míg az utóbbiak 2,5”-es típusok.


(forrás: The Tech Report) [+]

A gyártó az átviteli sebességekre 575 és 500 MB/s-ot ígér olvasás és írás esetében, a véletlenszerű 4 kB-os írásnál pedig 30 000 IOPS teljesítmény várható. Egyelőre a legkisebb változat, a 60 GB-os SSD + 500 GB-os HDD kombós RevoDrive Hybrid megjelenése várható, ami júliusban kerül a boltokba 350 dolláros árcédula mellett.

  • Kapcsolódó cégek:
  • OCZ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés