Hirdetés

Computex 2010: újdonságok a Corsairtől

Jó néhány újdonsággal bővítette kínálatát a Corsair, köztük tápokkal, házzal és memóriákhoz való kiegészítővel. A cég számítógépházaihoz a Graphite szériás 600T jelzésű modell érkezik, amely egy kívül-belül feketére festett formás miditorony. A ház számos, a szerelést megkönnyítő tulajdonsággal rendelkezik, mint a processzorhűtő felrakását elősegítő kivágás az alaplaptartó tálcán, vagy a kábelvezető, illetve a folyadékhűtés csöveinek kialakított lyukak. A 600T megfelelő szellőztetéséről három ventilátor gondoskodik. Ezek közül az egyik – porszűrővel ellátott – 200 mm-est elöl találjuk, míg a másik 200 mm-es, valamint a 120 mm-es légkavaró felül és hátul kapott helyet. A sebességüket egy beépített szabályzóval lehet állítani, így mindig a felhasználó kezében van a döntés, hogy nagyobb hűtési teljesítményt vagy alacsonyabb zajszintet akar-e.

Corsair Graphite 600T [+]
Corsair Graphite 600T [+]

A szabályzó mellett találhatók az I/O panel is, amiket négy 2.0-s és egy 3.0-s USB port, egy FireWire aljzat és az audio ki- és bemenetek alkotják. A Corsairbe hat 2,5 vagy 3,5 hüvelykes meghajtó rakható, elöl pedig öt 5,25 colos fiók található. Az új ház természetesen támogatja a nagyobb videokártyákat is, mint amilyen – az aktuális csúcsmodellként számon tartott – AMD Radeon HD 5970, illetve háromutas SLI vagy CrossFireX rendszereket is tud fogadni. A ház valószínűleg nyáron jelenik meg, és két év garanciát vállal rá a gyártó. A pontos árcédula még ismeretlen, de a pletykák 150 dollárról szólnak.

Corsair Graphite 600T [+]
Corsair Graphite 600T [+]

A cég új moduláris tápegységei is bemutatásra kerültek. A Professional sorozat három tagja Professional Series Gold AX750, AX850 és AX1200 néven kerül forgalomba. Ezek rendre 750, 850 és 1200 wattos teljesítményűek, a figyelemreméltó 92%-os hatásfokuknak köszönhetően pedig kiérdemelték a 80 Plus minősítés arany fokozatát. Az aktív PFC-s tápok természetesen megfelelnek az ATX12V v2.31-es és az EPS 2.92-es szabványoknak is.

Corsair Professional Series Gold AX850
Corsair Professional Series Gold AX850

A Corsair tápjait ellátták a Zero Voltage Switching és a Zero Current Switching technológiákkal is, valamint külön feszültségszabályzóval rendelkeznek a 3,3 voltos, 5 voltos és a 12 voltos ágak. A tápok MTBF értéke 100 000 óra, így a vállalat hét év garanciát ad termékekre. A megjelenési dátuma egyelőre nem derült ki, ahogy az árak sem, de az 1200 wattos PSU-t 300 dollár körüli összegre taksálják.

Corsair Professional Series Gold AX1200
Corsair Professional Series Gold AX1200

A végére egy érdekes terméket tartogattunk, pontosabban tartogatott a Corsair. Az AirFlow Pro egy LED-es kijelző, amit a memóriamodulokra szerelt AirFlow-ra applikálva azok aktivitását és hőmérsékletét követhető nyomon. A készülék maximum hat modult támogat, azokból is csak egyes típusokat, amik rendelkeznek a megfelelő csatlakozóval. A felszerelés után a középső hat lámpa a hőmérsékletet jelzi zöld, sárga és piros színekkel, a többi fény pedig a memóriák használatát mutatják.

Corsair AirFlox Pro [+]
Corsair AirFlow Pro az AirFlow-ra szerelve [+]

Az alábbi videón az AirFlow működés közben is megfigyelhető:

Corsair AirFlow Pro működés közben és a szükséges csatlakozó [+]
Corsair AirFlow Pro működés közben és a szükséges csatlakozó [+]

Legfrissebb belső infók a Computexről Twitteren és Facebookon, személyes blog a Logouton.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés