Hirdetés

Computex 2009: Befejeződött

Éppen ezekben a pillanatokban fejeződik be az idei Computex Tajvan fővárosában, Tajpejben. Eseménygazdag és a statisztikák szerint nagyon sikeres négy napot zártak a kiállítók, vásárlók és látogatók.

Annak ellenére, hogy idén az összes hasonló eseményen visszaesést tapasztaltunk, a Computex virágzik. Minden hely elkelt – idén is – az első négy nap alatt 32 178 nemzetközi vásárló (vállalat) érkezett a világ 214 országából, az egyéni látogatók száma pedig meghaladta a százezret. Ez tavalyhoz képest 1 illetve 5 százalékos előrelépést jelent.

Számunkra a rengeteg, méretben tovább növekvő netbook volt a legérdekesebb, köztük olyan csemegékkel mint az Acer Android operációs rendszerű Aspire One-ja, vagy az Asus Seashell sorozata. Hardver szempontból az AMD dobta a legnagyobbat az első DirectX 11-es grafikus processzor bemutatásával, de az Intel új ULV lapkája, az NVIDIA Tegra SoC megoldása és az ARM/Qualcomm Snapdragon platformja szintén ígéretes. A Microsoft is bemutatta új operációs rendszerét a Windows 7-et, amit mobiltelefonokban is viszontlátunk majd.

Sikeres volt az idei Computex a tárgyalótermekből nézve is. A TAITRA több mint 2000 találkozót szervezett, melyeken 100 millió dollár értékben kötöttek üzletet, ami még hétszer ekkora értéket hoz a jövőben. A legnagyobb üzlet a legnagyobb panelgyártókat és legnagyobb televíziógyártókat egyesítő szövetségek megegyezése volt.

Jövőre, 2010-ben 30. születésnapját ünnepli a Computex, kíváncsian várjuk, hová jut addigra a világ legfejlettebb számítógépiparával rendelkező ország. Találkozunk 2010 júniusában!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés