Computer Emporium partnernap: Seagate

Az előadó elmondása szerint a Seagate nem igazán ismert hazánkban, pedig a világ legnagyobb winchestergyártója, évi fél milliárd winchestert gyárt minden felhasználási területre, tehát enterprise, asztali, és hordozható eszközökhöz is. Ezek mindegyike merevlemezes háttértár. Asztali gépekbe és notebookokba egyelőre nem terveznek SSD meghajtót, szerintük még nem jött el az ideje, annak ellenére, hogy ők is úgy gondolják, hogy ez a jövő. Decemberben viszont megjelenik az első SSD-jük, de csak szerverekbe szánt verzió lesz, tehát boltban nem lesz kapható. Ezek 100 és 200 GB-os változatban lesznek elérhetők. A Seagate az enterprise, asztali és szórakoztatóelektronikai piacon vezet merevlemezeladásaival.


[+]

A Momemtus sorozata notebookokba készült, ennek tagjai 5400 rpm-es és 7200 rpm-es verzióban is elérhetőek. Ezek szabadesésszenzorral is fel vannak szerelve. Szórakoztatóelektronikai vonalon újdonság a Pipeline HD szériája, amiket főleg a videostreamek kiszolgálására fejlesztettek ki. A HDD-k 2,5"-ös (HD Mini) és 3,5"-os (HD 2) méretben is elérhetőek, 160 GB-tól 1 TB-os kapacitásig. Asztali környezetbe Barracuda sorozatát ajánlja a gyártó. Ezek a 12. generációs készülékek 1 TB, 1,5 TB és 2 TB tárhellyel kaphatók, 5900 fordulat per perces sebességgel működnek, ám mindössze 2 bel erősségű hangot adnak ki. A Seagate előadásán a másik újdonságot a cég dokkolói jelentették. A FreeAgent család három tagja a Go Dock, Dock+ és a Star típusok. Az eszközökre kötött winchesterek megoszthatók az interneten, így bárhonnan elérhetővé válnak, tehát egyfajta szerverként is üzemeltethetjük. Említés esett még a Replicáról is, ami az Apple TimeMachine-jához hasonlan adatmentésre használható. USB portra kötve gombnyomásra ment le mindent, akár több számítógépről is egy Replica készülékre. A BlackArmor ennek az 50 darab számítógépet is kezelő, nagyobb változata akár 8 TB tárhellyel.


[+]

Az előadás végén a résztvevőknek a vállalat a merevlemezek működését és felépítését magyarázta, illetve egy útmutató formájában kaptak egy kis képzést, hogy hogyan kell helyesen kezelni és tárolni a meghajtókat a minél alacsonyabb számú meghibásodás érdekében. Megtudhatták például, hogy érdemes a készüléket az oldalánál fogva tartani, nem pedig a nyomtatott áramkörnél vagy a tetejénél, valamint hogy amíg nem muszáj, ne vegyük ki az antisztatikus zacskóból.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés