Hirdetés

Comdex: Új mobil GPU az NVIDIA-tól

Az NVIDIA a ma kezdődött Comdex szakmai kiállításon bemutatta noteszgépekbe szánt legújabb és legnagyobb teljesítményű grafikus processzorát. A GeForce FX Go5700 az alig egy hónapja megjelent NV36 magra épül, és így teljes DirectX 9-gyorsítást kínál a hordozható számítógépek tulajdonosai számára.

A most bejelentett lapka a GeForce FX 5700 (Ultra) noteszgépekbe szánt változata. Amint az ismert, ez a modell támogatja a CineFX 2.0, Intellisample HCT és UltraShadow technológiákat, órajelenként 4 pixel megjelenítésére képes, és 128 bites memóriabusszal rendelkezik. Az NVIDIA állítása szerint az architektúra vertexfeldolgozó teljesítménye háromszorosa a GeForce FX 5600-énak. Arról a vállalat nem közölt információkat, hogy a mobil változat DDR1 vagy DDR2 memóriát használ-e.

A GeForce FX Go5700 támogatja a PowerMizer 4.0 névre keresztelt, továbbfejlesztett energiatakarékos technológiát, mely a grafikus processzor órajelét és feszültségét a terhelés függvényében szabályozza. Az NVIDIA közleménye szerint a lapka egyelőre mintapéldányok formájában létezik, a sorozatgyártás decemberben indul meg. A GeForce FX Go5700-zal szerelt első noteszgépek megjelenése a jövő év első negyedévében várható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés