Comdex: SiS 755 chipset az AMD Hammerhez

A chiptervező Silicon Integrated Systems (SiS) november 18-án bejelentette új, SiS755-ös chipkészletét, melyet már az AMD Athlon processzorok utódához, a jelenleg Clawhammer kódnéven ismert CPU-khoz tervezett.

Az AMD HyperTransport technológiájának köszönhetően "északi oldalon" az adatáramlás sebessége elérheti a 6.4 GB/s értéket is. A SiS963 déli híddal párosítva olyan multimédiás és kommunikációs szolgáltatásokat nyújt a készlet, mint 5.1 csatornás AC’97 2.2 hangvezérlő, 10/100 Mbps Ethernet hálózati kártya és dual ATA133/100/66 IDE vezérlő. A SiS755 maximum hat PCI foglalatot és 6 USB 2.0/1.1 portot támogat.

A chipkészlet tartalmazza a SiS MuTIOL 1G technológiáját, mellyel 1GB/sec átviteli sebesség érhető el az északi és a déli híd közötti kétirányú, 16 bites adatbuszon, 533 MHz-es órajel mellett (így a SiS a második gyártó a VIA után, aki a HyperTransport helyett saját fejlesztését használja a chipset két hídja közti kommunikációra).

Látható, hogy a SiS ezzel a készlettel ismét a költséghatékony szegmenst célozza, hiszen a déli híd szolgáltatásaiban nincs semmi különleges (pl. Serial-ATA), azokat a jelenlegi chipkészletek is magukban foglalják.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés