Hirdetés

A combosabb GeForce-ok ára is csökken

Az NVIDIA az új Radeonokra reagálva elindított egy második árcsökkentési hullámot, mely a korábbi akciót egészíti ki. Október elején sokan elégedetlenkedtek, hogy a GeForce GTX 770 és 780 ára nem csökkent, de ez most végre megtörténik, így előbbi VGA-ból a vállalat 70, míg utóbbiból 150 dollárt enged. Ennek megfelelően a GeForce GTX 770 az új 329 dolláros árával közelebb kerül a 299 dolláros AMD Radeon R9 280X-hez. A friss tesztünk alapján utóbbi termék még mindig olcsóbb és gyorsabb, de már nem annyira reménytelen a GeForce helyzete, mint a korábbi 400 dollárhoz közelítő árcédulájával.

A GeForce GTX 780 új ára 499 dollár, azaz 50 dollárral olcsóbb, mint az AMD Radeon R9 290X. Ez reális, hiszen a tesztünkből kiderül, hogy utóbbi termék gyorsabb nála. A termékskálát november 7-én egészíti majd ki az új GeForce GTX 780 Ti, ami elvi szinten a GeForce GTX Titan jelzésű VGA-t váltja le. Teszi ezt 699 dolláros árcédula mellett. A GeForce GTX Titan ki lesz vezetve a piacról, így ilyen terméket már csak a használt piacon lehet majd szerezni, de a tulajdonosok nem biztos, hogy megválnak tőle, hiszen 1000 dolláros kártya volt, amit ma már csak 500 dollár környékén lehet értékesíteni, vagyis igen sokat lehet bukni ennek eladásán.

Az árcsökkentés ezen a héten lép érvénybe, de nyilván nem kizárható, hogy lehet majd tapasztalni egy kis átfutási időt, amíg minden kereskedő reagál a változásra.

Előzmények

Hirdetés