Hirdetés

Extrém Radeon HD 7870 érkezik a ColorFire műhelyéből

A ColorFire nem túl ismert márkanév hazánkban, de a keleti országokban már az, és a vállalat főleg a tuningra éhes felhasználók igényeit próbálja kielégíteni. A gyártó hamarosan elkezdi forgalmazni a Radeon HD 7870 XStorm nevű terméket, melynek nyomtatott áramköri lapját alaposan kigyúrták a tervezők. A kártya 8+1+1 fázisú VRM-et használ, mely kiegészíthető egy extra négyfázisú modullal, ha a tuning szempontjából ez szükséges. A tápellátással tehát biztos nem lesz gond, főleg úgy nem, hogy a termékre két darab 8 tűs PCI Express tápcsatlakozó került.

ColorFire Radeon HD 7870 XStorm
ColorFire Radeon HD 7870 XStorm (forrás: VideoCardz) [+]

Az újdonság az AMD Pitcairn kódnevű cGPU-jára épül, mely 1280 shader részelemmel dolgozik, a 256 bites memóriabuszhoz pedig 2 GB fedélzeti memória kapcsolódik. A ColorFire gyári tuningot használ, így a termék 1050 MHz-es mag- és 5 GHz-es effektív memória-órajelen üzemel, ami rendre 50 és 200 MHz-es emelés a referenciaparaméterekhez képest.


ColorFire Radeon HD 7870 XStorm (forrás: VideoCardz) [+]

A hűtésről egy egyedi tervezésű egység gondoskodik, mely öt darab 8 mm-es átmérőjű hővezető csövet tartalmaz, a méretes borda lehűtéséről pedig egy 12 cm-es ventilátor gondoskodik. A kártyára két BIOS is került, melyből az elsődleges a gyári tuningot, míg a másodlagos biztonsági BIOS az AMD referenciaparamétereit tartalmazza. Nyilvánvaló, hogy a megcélzott vásárlóbázis igényei tekintve ez elengedhetetlen szolgáltatás, hiszen ezt a kártyát tuningra tervezték, így nagyon valószínű, hogy az elsődleges BIOS tartalmát is módosítja majd a felhasználó. Hibás beállítások, vagy rosszul sikerült frissítés mellett viszont jól jön a másodlagos BIOS, mellyel életet lehet lehelni a termékbe.

ColorFire Radeon HD 7870 XStorm
ColorFire Radeon HD 7870 XStorm (forrás: VideoCardz) [+]

A DirectX 11.1-et támogató termékek hátulján két DVI, egy 3 GHz-es HDMI 1.4a-s, valamint egy DisplayPort 1.2 HBR2-es kimenet található, és összesen hat kijelző kezelése biztosított. A ColorFire Radeon HD 7870 XStorm ajánlott fogyasztói árakról még nincs pontos információ, de biztos nem ez teszi majd népszerűvé.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés