Hirdetés

Bezöldül és kevesebb energiát fogyaszt a Club 3D GTX 560 is

Pontosan egy héttel azt követően, hogy a Club 3D bemutatta GTX 560 Ti Green Edition kártyáját, a gyártó ma a „Ti” nélküli GTX 560-ból jelentett be egy visszafogott fogyasztású változatot. Mint arról a GTX 560 Ti Green Edition kapcsán beszámoltunk, a 10%-kal alacsonyabb fogyasztást és ezáltal realizálható kisebb hőtermelést a gyártó úgy érte el, hogy az áttervezett NYÁK-on található GF114-es GPU alacsonyabb feszültségen üzemel, mint amire az NVIDIA hitelesíti.

Ez tehát azt jelenti, hogy a GTX 560-asoknál használt, némileg leegyszerűsített magban továbbra is 336 CUDA mag dolgozik, és a referencia órajelek mind a mag, mind pedig a 256 biten kapcsolódó 1 GB GDDR5 memória esetében is változatlanok maradtak (tehát a mag-, a shader- és az effektív memória-órajel 810, 1620 és 4008 MHz lesz). Ez a Green Edition is megkapja az SLI támogatást, kimenetei között két darab DVI és egy darab HDMI 1.4 található, valamint ugyanaz a dupla hőcsöves CoolStream hűtő került rá, amit a Ti jelű változatnál is használnak.

A Club 3D GeForce GTX 560 Green Edition első példányai nemsokára a boltok polcain landolhatnak, de a gyártó az árat egyelőre nem közölte.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés