Hirdetés

Olcsó, Android 4.1-es okosdoboz a Chinavasiontől

A miniméretű smart boxok térhódítása megállíthatatlannak tűnik, bár kétségtelen, hogy jelenleg számos kritika éri az ilyen jellegű eszközöket. A webáruházként is funkcionáló Chinavasion már régebben beszállt ebbe az üzletágba saját márkás termékeivel is, és a cég továbbra is lát potenciált ezekben a ketyerékben, legalábbis ezt bizonyítja a DCTV névre hallgató készülékük.

Chinavasion DCTV
Chinavasion DCTV [+]

A modell a technikai specifikációkat tekintve erősebb lesz a vetélytársak jó részénél, ugyanis a Rockchip RK3066-os SoC található benne. Ezt a lapkát két darab 1,6 GHz-es ARM Cortex-A9-es processzormaggal, és MP4-es konfigurációba kötött aRM Mali-400-as IGP-vel látták el, továbbá került mellé 1 GB RAM is. A konkurensek nagy hányadától eltérően az adattárolásra szolgáló belső memóriát sem spórolták ki, így összesen 8 GB-tal gazdálkodhat a felhasználó. Ha esetleg ez nem lenne elég akkor a microSD interfésznek köszönhetően akár további 32 GB tárhely nyerhető.

A DLNA támogatású, Android 4.1-es operációs rendszerre épülő eszköz beépített médialejátszója az MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, H.263, H.264, AVS, VC-1, RV, VP6 és VP8/Sorenson Spark videó szabványok kezelését támogatja. Audiofájlok esetén az MP3 és a WMA mellett a WAV, OGG, OGA, APE, FLAC, AAC, M4A és 3GPP formátumokkal boldogul. Digitális fotóalbumként is használható, ugyanis a JPG, BMP, GIF, PNG és JFIF állományok megjelenítése is biztosított, és a PDF, illetve a TXT fájlok sem állítják áthághatatlan akadályok elé a szerkezetet.

A kifejezetten kis méretű (82 x 51 x 10 mm), pillekönnyű, mindössze 32 gramm súlyú termék már potom 65 dollárért beszerezhető, ami kategóriájában igen jó árnak számít.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés