Hirdetés

Chieftec Scorpion – a gyártó új, játékosoknak szánt háza

A Chieftec számítógépházait valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, mivel a gyártó rendszerint remek megoldásokat szállít a piac, ezen belül pedig a játékosok számára. Persze a jelenkor szele utolérte a vállalatot is, így az edzett üveg az új, Scorpion nevű fejlesztésükben jelentős szerepet kapott.


[+]

Mint a képen is látható, az oldallap és az előlap a mára trendinek számító anyagra épít, előbbi a beépített konfigurációra, és a kábelezésre enged betekintést, míg utóbbi a vörösben úszó gyűrűkre, amelyek a gyárilag beépített, 120 mm-es légkavarók sajátosságai, ezekből három biztosítja a hűs légáramlatokat.

A szellőzés persze ennyivel nem ér véget, az említett egységeken túl a számítógépház hátoldalán van még kialakított hely egy ventilátornak, amellyel biztosítható a felmelegedett levegő gyorsabb távozása. A fedél alá nem szereplhető szélgép, de egy méretes szűrő azért beépítésre került.


[+]

A 436 x 202,5 x 505 mm kiterjedésű ház tömege mindössze 6,9 kg, és zömmel 0,5 mm vastag acélvázra épülő szerkezetről van szó. A tápegységet, illetve a 3,5"-es HDD-ket fogadó rekeszt lemez takarja el, amely így némi kábeltömeget is elrejt, de ha ezeket el kell vezetni valahova, akkor az is megoldható, az alaplaptálcán található három nyíláson keresztül. Tápegység akármilyen hosszú lehet, viszont a processzorhűtő magassága 160 mm-ben van maximalizálva, a videokártyát érintő limitáció pedig 349 mm, de csak abban az esetben,ha előzetesen kiszereltük az útban lévő előlapi ventilátorokat. A ház egészen ATX méretszabványig fogad alaplapokat, és távtartókkal sem kell bajlódnia a leendő tulajdonosnak.

Ha már az adattárak is szóba kerültek, kettő fiók van a 3,5"-es meghajtóknak az említett rekeszben, míg két 2,5"-es opciók az erre alkalmas keretbe szerelés után építhetők be a kijelölt helyekre.


[+]

A ház ékessége az előlapon található ventilátorszabályzó, de a teljes funkcionalitásról nem közölt részleteket a gyártó. A ház tetejére került két USB 3.0 és egy USB 2.0 port, valamint 3,5 mm jack be-, valamint kimenet.


[+]

A Chieftec Scorpion GL-01B-OP jelzésű termék forgalmazása március 13-án veszi kezdetét, 82 euróért.

Azóta történt

Hirdetés