Hirdetés

Chieftec: hal(l)hatatlan tápegységek

Tápok és tápszabványok jöttek és mentek, egyvalami azonban nem változott: a tápegység még ma sem több, mint a PC legmostohábban kezelt részegysége. Legfőbb ismérve ugyan már nem az ATX-esség, hiszen egyre többször van már a rápingált Watt értéknek is jelentősége (lásd Athlon..), azonban ennyiben ki is merül(het) a "mit várunk egy tápegységtől" kérdésre adandó válaszok csekély sora. Idővel persze gyűlnek a rafináltnál-rafináltabb válaszok a "mit nem.."-re, azonban ezekhez már kínos tapasztalatok során vezet az út. Idővel megtanuljuk, hogy jobb ma egy új táp, mint holnap egy új alaplap; hogy hiába Supermicro egy ház, ha a benne nyugvó (nyugodjék békében..) SPI tápra ("a tápok Bentley-je") csupán egy év gar vonatkozott; vagy, hogy ha unjuk a PC zaját, akkor leginkább a táp zaját unjuk, és még folytatható.

Azonban nincs minden veszve, hogyan is lehetne.., mert a megoldás minderre -egy ideje- már itthon is hozzáférhető. A neve pedig Chieftec. És ha az SPI-t hanyagul lebentlyztük, akkor ezt már nem is tudom, hogyan kéne hívni, mert a fokozhatatlan itt még tovább fokozódik..

Persze ha józanul állunk a kérdéshez, akkor egy évgaros tápot nem bentlyzünk le, feltéve, ha nem saját magunk lejáratása a cél, viszont egy Chieftec-et akár annál inkább, hiszen ezek a tápok, bár majdnem dupla annyiba kerülnek, mint mezei társaik, nemcsak lifetime garral érkeznek, hanem szinte hang nélkül végzik a dolgukat. Mindemellett természetesen van rajtuk saját ki/bekapcsoló gomb is, amit szintúgy szívesen felejtenek le rengeteg tápról.

Saját rossz tapasztalataink okán tényleg mindenkinek bátran ajánljuk őket, mert inkább spóroljunk a noname házon, mintsem a noname tápon. Ez tehát ismét egy olyan meglelt terrénum, ahol igenis számít a brand, mert így mi is számíthatunk rá, és ez a legfontosabb.

Chieftec tápokért a Kellytech-et keressétek, ők itthon a "nagyker kályha".

Azóta történt

Hirdetés