Hirdetés

Chieftec Force tápegységek a költséghatékonyság jegyében

A Chieftec közleményben tudatta, hogy a költséghatékony megoldások közé sorolt A80 – CTG-xxx-80P – típusjelzésű tápegységek életciklusuk végére értek, gyártásuk befejeződött. A vállalat természetesen kínál helyettesítő terméket is, amely a Force nevet viseli, és 50 wattos lépésekben (a 600 wattos lépcső kihagyásával) 350-től 750 wattig kínál megoldást a PC-k tápellátására.


[+]

Természetesen a Force sorozat a kitaposott ösvényen jár, így az ATX házakba szánt táp kábelezése fix, hűtését automatikusan szabályozott 120 milliméteres ventilátor végzi, és mindegyik modell a 80 Plus Bronze fokozatnak megfelelő hatásfokot kínál (>85%). Arról sajnos egyelőre nincs megerősített hír, hogy a Force estében az elektronika beszállítója az A80 után is marad-e a Sirtec (a pletykák szerint High Power/Sirfa lesz). Az viszont már biztos, hogy a termék kizárólag ~230 voltos verzióban érkezik, aktív PFC-vel rendelkezik, megfelel a legfrissebb EU-s követelményeknek, illetve ellátják UVP, OVP, SCP, OPP védelmekkel.


[+]

Az árakról egyelőre nem esett szó, az elérhetőségről annál inkább. Ázsiában az összes változat hamarosan a piacra kerül, míg az EU-ban szeptember utolsó hetében találkozhatunk először az új példányokkal, de nem mindegyikkel: a tervek szerint az öreg kontinensre csak a 400 (CPS-400S), 500 (CPS-500S), 650 (CPS-600S) és 750 (CPS-750S) wattos teljesítményű modellek érkeznek 24 hónap garancia kíséretében. Az egyes tápok terhelhetősége, a kábelek hossza és csatlakozók száma a gyártó weboldalán tekinthetőek meg ide kattintva.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés